הוראות הכנה
מרכיבים
20 גרם חמאה מומסת, לשימון התבנית
כ- 16 שקדים פרוסים, קלויים קלות
350 גרם חמאה קרירה, חתוכה לקוביות קטנות
2 כוסות (400 גרם) סוכר (רצוי , טחון דק יותר במעבד מזון)
5 ביצים
3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
גרידה מ-½1 תפוזים
¼1 כוסות (310 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
אבקת סוכר לקישוט
הכלים:
תבנית קוגלוף ממתכת או מסיליקון בקוטר 24 ס"מ.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפיה לחום בינוני נמוך (150°c).
2. מברישים את התבנית בנדיבות בחמאה.
מהדקים בעדינות שקד פרוס אחד בכל שקע בתחתית התבנית.
3. בקערת מיקסר שמים את החמאה עם הסוכר. מוסיפים 1 ביצה ומערבלים בעזרת וו שטוח במהירות בינונית 6-8 דקות, עד שהתערובת קרמית בהירה וחלקה. מוסיפים את הביצים שנותרו , בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה, עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת מתפרקת, אפשר להוסיף 1 כף קמח מדי פעם למניעת התפרקות).
4. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם גרידת התפוז ומוסיפים לתערובת שבמיקסר, במהירות נמוכה לסירוגין עם מיץ התפוזים (מתחילים ומסיימים עם הקמח), רק עד קבלת תערובת אחידה (חשוב שהתערובת תהיה רכה מעט ותפוחה, אבל לא קלילה ואוורירית).
5. מעבירים לתבנית וממלאים אותה עד הסוף (העוגה איננה תופחת).
אופים 50 -60 דקות עד , שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי.
מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. לאחר הצינון הופכים על צלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר מעל.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: הקונדיטורית עמית דהאן-קונדיטורית עמית שוקולד'ס , יבנה
שתף את המתכון
