חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת סבתא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה ביתית בטעם של פעם עם מרקם של עוגת חמאה קלסית, לחה ועשירה בניחוח תפוזים, brמעוטרת בפרוסות שקדים .
עוגת סבתא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה ביתית בטעם של פעם עם מרקם של עוגת חמאה קלסית, לחה ועשירה בניחוח תפוזים, brמעוטרת בפרוסות שקדים .
הוראות הכנה
מרכיבים
20 גרם חמאה מומסת, לשימון התבנית
כ- 16 שקדים פרוסים, קלויים קלות
350 גרם חמאה קרירה, חתוכה לקוביות קטנות
2 כוסות (400 גרם) סוכר (רצוי , טחון דק יותר במעבד מזון)
5 ביצים
3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
גרידה מ-½1 תפוזים
¼1 כוסות (310 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
אבקת סוכר לקישוט
הכלים:
תבנית קוגלוף ממתכת או מסיליקון בקוטר 24 ס"מ.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפיה לחום בינוני נמוך (150°c).
2. מברישים את התבנית בנדיבות בחמאה.
מהדקים בעדינות שקד פרוס אחד בכל שקע בתחתית התבנית.
3. בקערת מיקסר שמים את החמאה עם הסוכר. מוסיפים 1 ביצה ומערבלים בעזרת וו שטוח במהירות בינונית 6-8 דקות, עד שהתערובת קרמית בהירה וחלקה. מוסיפים את הביצים שנותרו , בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה, עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת מתפרקת, אפשר להוסיף 1 כף קמח מדי פעם למניעת התפרקות).
4. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם גרידת התפוז ומוסיפים לתערובת שבמיקסר, במהירות נמוכה לסירוגין עם מיץ התפוזים (מתחילים ומסיימים עם הקמח), רק עד קבלת תערובת אחידה (חשוב שהתערובת תהיה רכה מעט ותפוחה, אבל לא קלילה ואוורירית).
5. מעבירים לתבנית וממלאים אותה עד הסוף (העוגה איננה תופחת).
אופים 50 -60 דקות עד , שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי.
מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. לאחר הצינון הופכים על צלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר מעל.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: הקונדיטורית עמית דהאן-קונדיטורית עמית שוקולד'ס , יבנה
שתף את המתכון