חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת סולת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

משהו בניחוח מזרחי. brמתוקה, מתוקה, אבל לא כבדה.
עוגת סולת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

משהו בניחוח מזרחי. brמתוקה, מתוקה, אבל לא כבדה.
הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
½ 1 כוס סולת
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
תמצית וניל
לסירופ:
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
לחמם את התנור ל-180 מעלות צלסיוס.
לערבב את כל חומרי העוגה יחדיו ולאפות בתבנית עגולה (26 ס"מ) כ-20 דקות בחום בינוני.
בינתיים להרתיח את הסוכר והמים בסיר, ולהוסיף את מיץ הלימון.
כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור, ניתן לחתוך אותה לפרוסות (עדיפות למעויינים),
ולשפוך את הסירופ מעל העוגה.
אופציונלי - אפשר להוסיף חצי שקד קלוף על כל מעוין. משתלב יפה וגם טעים.
מגיש: kalla
מקור:
שתף את המתכון