הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
½ 1 כוס סולת
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
תמצית וניל
לסירופ:
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
לחמם את התנור ל-180 מעלות צלסיוס.
לערבב את כל חומרי העוגה יחדיו ולאפות בתבנית עגולה (26 ס"מ) כ-20 דקות בחום בינוני.
בינתיים להרתיח את הסוכר והמים בסיר, ולהוסיף את מיץ הלימון.
כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור, ניתן לחתוך אותה לפרוסות (עדיפות למעויינים),
ולשפוך את הסירופ מעל העוגה.
אופציונלי - אפשר להוסיף חצי שקד קלוף על כל מעוין. משתלב יפה וגם טעים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
