הוראות הכנה
מרכיבים
8 ביצים
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
לקרם: 1 מיכל שמנת מתוקה
¼ כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג ריבת חלב
1 כף סוכר
לציפוי: 1 חבילה שוקולד לבן שבורה לקוביות
50 גרם חמאה
3 כפות חלב
1 כף ליקר תפוזים
תותים פרוסים
אופן ההכנה
בעזרת מטרף ידני טורפים 4 ביצים עם מחצית מכמות הסוכר לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הקערה אל מעל סיר עם מים רותחים ומקציפים במהירות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (כפולה נפח) תוך כדי זהירות לא לקבל חביתיות. מסירים מהסיר וממשיכים לטרוף לקירור. מנפים פנימה מחצית מכמות הקמח וטורפים יחד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים לתבנית קפיצית, קוטר 26, מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד. חוזרים על התהליך עם המחצית השנייה של המצרכים על מנת לקבל שתי שכבות של עוגה.
להכנת הקרם מקציפים את כל החומרים ביחד עד שמקבלים קרם אחיד.
להכנת הציפוי ממיסים את כל החומרים (למעט התותים) יחד על אש נמוכה עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
מניחים עיגול של העוגה שישמש כבסיס. עליו מורחים את הקרם. מניחים מעל את העיגול השני. מעל העיגול יוצקים את הציפוי המומס ומורחים אותו שווה בשווה לכל הכיוונים. מסדרים מעל הכל תותים בצורה יפה. מצננים לפני ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
