הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגת הבסיס:
3 ביצים
¼1 כוס סוכר
2/3 כוס חלב
¼ חבילה מרגרינה גולדבנד
½1 כוס קמח תופח
צפוי:
1 כפית נס קפה
2 כפות שמנת חמוצה
50 גרם שקדים (או אגוזים , או פקאו ) שבורים גס
½ מרגרינה גולדבנד
5 כפות סוכר
לקרם באמצע העוגה:
חבילה אבקת פודינג ווניל
1 כוס חלב
1 שמנת לקצפת
מעט תמצית רום
מעט קוניאק או ליקר בננה להרטבת העוגה לפני הקרם.
אופן ההכנה
לחמם את התנור ל- 180 מעלות צלסיוס.
עוגת הבסיס:
לערבב במיקסר ביצים וסוכר לתערובת בהירה.
חלב ומרגרינה- להמיס בסיר ולהוסיף בהדרגה, תוך בחישה, לתערובת במיקסר.להוסיף את הקמח התופח. לשמן ולקמח תבנית קפיצית (26 ס"מ) לצקת את התערובת לישר ולאפות כ-30 דקות.
בינתיים להכין צפוי: לערבב את כל חומרי הצפוי לחמם בסיר , תוך בחישה עד קבלת תערובת אחידה.
לצקת על העוגה החמה ולהחזיר לתנור ל 5 דקות נוספות בחום גבוה מלמעלה (200 מעלות צלסיוס).
להוציא מהתנור ולקרר את העוגה.
בינתיים להכין את הקרם לאמצע העוגה:
לערבב את כל חומרי הקרם ולהקציף לקרם אחיד אורירי.
לחצות את העוגה בחצי הגובה - לפתוח לשני חצאים עגולים .
להרטיב את שני חצאי העוגה במעט קוניאק או ליקר בננה ולמרוח את הקרם בשכבה ישרה. לסגור את שני חצאי העוגה.
לשמור בקרור ולפרוס קר.
מגיש:
מקור: משפחה
שתף את המתכון
