חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת "עקיצת הדבורה"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה טעימה וקלת הכנה. אהובה על כל בני המשפחה.
עוגת "עקיצת הדבורה"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה טעימה וקלת הכנה. אהובה על כל בני המשפחה.
הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגת הבסיס:
3 ביצים
¼1 כוס סוכר
2/3 כוס חלב
¼ חבילה מרגרינה גולדבנד
½1 כוס קמח תופח
צפוי:
1 כפית נס קפה
2 כפות שמנת חמוצה
50 גרם שקדים (או אגוזים , או פקאו ) שבורים גס
½ מרגרינה גולדבנד
5 כפות סוכר
לקרם באמצע העוגה:
חבילה אבקת פודינג ווניל
1 כוס חלב
1 שמנת לקצפת
מעט תמצית רום
מעט קוניאק או ליקר בננה להרטבת העוגה לפני הקרם.
אופן ההכנה
לחמם את התנור ל- 180 מעלות צלסיוס.
עוגת הבסיס:
לערבב במיקסר ביצים וסוכר לתערובת בהירה.
חלב ומרגרינה- להמיס בסיר ולהוסיף בהדרגה, תוך בחישה, לתערובת במיקסר.להוסיף את הקמח התופח. לשמן ולקמח תבנית קפיצית (26 ס"מ) לצקת את התערובת לישר ולאפות כ-30 דקות.
בינתיים להכין צפוי: לערבב את כל חומרי הצפוי לחמם בסיר , תוך בחישה עד קבלת תערובת אחידה.
לצקת על העוגה החמה ולהחזיר לתנור ל 5 דקות נוספות בחום גבוה מלמעלה (200 מעלות צלסיוס).
להוציא מהתנור ולקרר את העוגה.
בינתיים להכין את הקרם לאמצע העוגה:
לערבב את כל חומרי הקרם ולהקציף לקרם אחיד אורירי.
לחצות את העוגה בחצי הגובה - לפתוח לשני חצאים עגולים .
להרטיב את שני חצאי העוגה במעט קוניאק או ליקר בננה ולמרוח את הקרם בשכבה ישרה. לסגור את שני חצאי העוגה.
לשמור בקרור ולפרוס קר.
מגיש: amitsur
מקור: משפחה
שתף את המתכון