הוראות הכנה
מרכיבים
למסה ראשונה:
125 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי 56-60% מוצקי קקאו)
70 גרם חמאה / מחמאה
70 גרם (6 כפות שטוחות) סוכר
למסה שניה:
2 ביצים מס' 1 או 2
1 חלמון (מביצה מס' 1 או 2)
50 גרם (4 כפות) סוכר
100 גרם דובדבנים חמוצים (מצנצנת או קפואים ומופשרים היטב), מסוננים היטב
80 גרם (1 כוס לא דחוסה) אבקת שקדים (שקדים טחונים דק)
30 גרם (3 כפות) קונפלור
30 מ"ל (2 כפות) שמן קנולה
לציפוי (גנאש שוקולד):
70 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ דק
70 גרם שמנת מתוקה
לציפוי שוקולד פרווה:
70 גרם שוקולד מריר פרווה איכותי, קצוץ דק
70 מ"ל שמנת צמחית
לשימון: מעט חמאה /מחמאה מומסת או שמן קנולה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט חמאה/מחמאה מומסת או שמן קנולה.
ממיסים בבאן מארי (סיר ובו מים רותחים ומעליו סיר נוסף או קערה מתכתית, על אש נמוכה): שוקולד, חמאה וסוכר (ראו מסה ראשונה). מערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת קרם חלק. מסירים מן האש ומצננים מעט (כ-10 דקות).
במקביל מקציפים בקערה ביצים, חלמון וסוכר (מסה שניה) עד לקבלת עיסה מעט תפוחה ובהירה. מוסיפים קורנפלור ואבקת שקדים ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת עיסה חלקה.
יוצקים את מסת השוקולד לקערה ובה הביצים ומערבבים בעזרת מרית, עד לקבלת עיסה חלקה.
מוסיפים שמן קנולה ודובדבנים ומערבבים בעזרת מרית.
יוצקים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 48-58 דקות (ראו הסבר לעיל) או עד שדפנות העוגה נראות יציבות והמרכז מעט לח, וקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח אך נקי. מוציאים מן התנור ומצננים.
מכינים גנאש שוקולד לציפוי: מניחים שוקולד קצוץ בקערה. מביאים שמנת לרתיחה בסיר קטן על אש גבוהה. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים ברציפות, בעזרת כף עץ או מרית, עד לקבלת קרם נוזלי וחלק.
אם מכינים גנאש פרווה: מניחים שמנת צמחית ושוקולד בקערית שניתן להכניס למיקרוגל. מפעילים למשך 40 שניות, מוציאים ומערבבים בעזרת כף. מפעילים שוב את המיקרוגל למשך 40 שניות, מוציאים ומערבבים עד לקבלת קרם נוזלי וחלק.
יוצקים את הגנאש על העוגה, מורחים, מצננים כשעתיים במקרר ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
