חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת פאדג שוקולד ודובדבנים לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון מתוך בלוג האוכל של יעל גרטי
עוגת פאדג שוקולד ודובדבנים לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון מתוך בלוג האוכל של יעל גרטי
הוראות הכנה
מרכיבים
למסה ראשונה:
125 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי 56-60% מוצקי קקאו)
70 גרם חמאה / מחמאה
70 גרם (6 כפות שטוחות) סוכר
למסה שניה:
2 ביצים מס' 1 או 2
1 חלמון (מביצה מס' 1 או 2)
50 גרם (4 כפות) סוכר
100 גרם דובדבנים חמוצים (מצנצנת או קפואים ומופשרים היטב), מסוננים היטב
80 גרם (1 כוס לא דחוסה) אבקת שקדים (שקדים טחונים דק)
30 גרם (3 כפות) קונפלור
30 מ"ל (2 כפות) שמן קנולה
לציפוי (גנאש שוקולד):
70 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ דק
70 גרם שמנת מתוקה
לציפוי שוקולד פרווה:
70 גרם שוקולד מריר פרווה איכותי, קצוץ דק
70 מ"ל שמנת צמחית
לשימון: מעט חמאה /מחמאה מומסת או שמן קנולה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט חמאה/מחמאה מומסת או שמן קנולה.
ממיסים בבאן מארי (סיר ובו מים רותחים ומעליו סיר נוסף או קערה מתכתית, על אש נמוכה): שוקולד, חמאה וסוכר (ראו מסה ראשונה). מערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת קרם חלק. מסירים מן האש ומצננים מעט (כ-10 דקות).
במקביל מקציפים בקערה ביצים, חלמון וסוכר (מסה שניה) עד לקבלת עיסה מעט תפוחה ובהירה. מוסיפים קורנפלור ואבקת שקדים ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת עיסה חלקה.
יוצקים את מסת השוקולד לקערה ובה הביצים ומערבבים בעזרת מרית, עד לקבלת עיסה חלקה.
מוסיפים שמן קנולה ודובדבנים ומערבבים בעזרת מרית.
יוצקים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 48-58 דקות (ראו הסבר לעיל) או עד שדפנות העוגה נראות יציבות והמרכז מעט לח, וקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח אך נקי. מוציאים מן התנור ומצננים.
מכינים גנאש שוקולד לציפוי: מניחים שוקולד קצוץ בקערה. מביאים שמנת לרתיחה בסיר קטן על אש גבוהה. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים ברציפות, בעזרת כף עץ או מרית, עד לקבלת קרם נוזלי וחלק.
אם מכינים גנאש פרווה: מניחים שמנת צמחית ושוקולד בקערית שניתן להכניס למיקרוגל. מפעילים למשך 40 שניות, מוציאים ומערבבים בעזרת כף. מפעילים שוב את המיקרוגל למשך 40 שניות, מוציאים ומערבבים עד לקבלת קרם נוזלי וחלק.
יוצקים את הגנאש על העוגה, מורחים, מצננים כשעתיים במקרר ומגישים.
מגיש: becbec
מקור:
שתף את המתכון