הוראות הכנה
מרכיבים
3-כוסות קמח לבן מנופה
1-אבקת אפיה
1-מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
½-כוס סוכר
קמצוץ-מלח
2 ביצים ו-1 חלמון
קליפה מגורדת מלימון
1-כף מיץ לימון סחוט
מלית:
500-גרם גבינה 5%
2-מיכלים שמנת מתוקה
6-כפיות גדושות אבקת סוכר
4-כפיות פודינג וניל
אופן ההכנה
לטרוף את המרגרינה עם הסוכר והמלח ,בקערת המערבל, כדקה.
להוסיף בהדרגה ביצים, קליפה ומיץ לימון, אבקת אפיה והקמח.
ללוש עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק. להניח 10 דקות.
לקמח משטח עבודה ולחלק את הבצק לשני חלקים לא שווים, ¼,ו-¾.
לרדד את החלק הגדול לעובי של 1ס"מ בצורת עיגול ולהעביר בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
לאפות בתנור מחומם ל 180°c כ-12 דקות, עד שיקבל צבע זהוב. לצנן ולהעביר לכלי הגשה.
לרדד גם את החלק הקטן לעובי של 1ס"מ וגם לאפות 12 דקות, לצנן ולפורר לפירורים עדינים.
להקציף שמנת מתוקה בתוספת פודינג במהירות גבוה 2 דקות.
לערבב היטב גבינה עם אבקת סוכר ולהוסיף בתנועות קיפול לשמנת המוקצפת.
למרוח את המילוי מעל הבצק ולכסות בפירורים.
לכסות בנייר כסף ולצנן במקרר 4 שעות לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
