הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים
1.25 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
200 גר חמאה רכה מאד
0.5 כוס מיץ תפוזים או לימון
קליפה מגורדת
300 גר קמח תופח
2 חבילות פרות יער קפואים
0.5 כוס סוכר
.5 כוס מים .5 כוס אגוזים או שקדים קצוצים
אופן ההכנה
לעוגה-
מערבלים ביצים ,סוכר ,וניל-5 דקות.מוסיפים חמאה עד לקרם אחיד.מוסיפים מיץ וקליפת תפוז ובסוף קמח.על התבנית למרוח חמאה ולפזר סוכר.
לצקת בצק על התבנית ולשפוך .5 כוס סירופ פרות.
בעזרת מזלג או סכין הפוכים!!! - עם הצד של היד!!! לעשות סיבוב מעגלי בבצק כך שהסירופ נכנס לבצק כמו עורקים.
הפרות-
0.5 כוס סוכר+0.5כוס מים במחבת רחבה לבשל 5 דקות להוסיף פרות יער ולבשל 3 דקות נוספות.להוציא את הפרות ולהמשיך לבשל עד שמסמיך-מתקבל הסירופ.
נחזור לעוגה- אחרי שזמנו סירופ לשים את הפרות על העוגה ועליה לפזר את הפרורים בשכבה אחידה.
הפרורים- 100גר חמאה קרה חתוכה לקוביות 1.25 כוס קמח 0.5 כוס סוכר 0.5 כוס אגוזים טחונים. לערבל במעבד מזון את החומרים למעט האגוזים חזק ומהיר.להוסיף אגוזים.
לפזר על העוגה בשכבה אחידה.
לאפות ב 180 מעלות כ 50 דקות.
לפירות אחרים-
50-60 גר חמאה במחבת + 0.5 כוס סוכר+0.25 כוס מיץ לימון + כף ג'ינג'ר לבשל.
מגיש:
מקור: אהרוני
שתף את המתכון
