הוראות הכנה
מרכיבים
עוגת פצצת שוקולד עם דבש תפוחים ופיסטוקים במשקל נוצה.
רכיבי החומר נפץ :
ציוד :
תבנית עגולה 22-23 ס"מ ,אני השתמשתי בחד פעמית הפשוטה והכסופה
מרופדת בנייר אפייה משומן - עיגול לתחתית , שני מלבנים ארוכים לשוליים.
2 תפוחים קטנים - קלופים מנוקים מליבה וקצוצים גס.
50 גרם פיסטוקים קצוצים גס
250 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו - שבור לקוביות (אני השתמשתי של עלית 60% )
2/3 כוס שמנת מתוקה
3 חלמונים
4 כפיות קורנפלור
3 כפות דבש
3 חלבונים
אופן ההכנה
הכנת הפצצה:
מחממים תנור ל-190°c.
ממיסים שמנת ושוקולד 30 שניות במיקרו ומערבבים להמסה , אם לא נמס להכניס לעוד 10 שניות.
מוסיפים חלמונים וקורנפלור ומערבבים לאחידות, להזהר מערבוב יתר.
בקערת המיקסר להקציף חלבונים - כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים לאט את הדבש וממשיכים בהקצפה עד לקצף יציב.
לאחד את קצף החלבונים עם תערובת השוקולד בקיפול ובעדינות בעדינות, גם אם נשארים מעט פסים לבנים, לא נורא. הכי חשוב לא לערבב יותר מדי שישאר עדין ואוורירי.
מערבבים יחד פיסטוקים ותפוחים בקערה נפרדת.
יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים את תערובת הפיסטוקים והתפוחים.
אופים מיד ללא השהייה כ-30 דקות. (זמן האפיה במתכונים בדרך כלל הוא בגדר המלצה , כל תנור מתנהג מעט אחרת אז לשים לב .)
להמנע מאפיית יתר גם אם המרכז מעט רוטט זה בסדר, העוגה מתייצבת כשהיא מתקררת.
להוציא מהתנור לקרר בחוץ
הכי טעים כשפושר , נשארת טובה גם יומיים ללא קירור אך אפשר גם במקרר , אך עדיף להגיש בטמפרטורת החדר .
הצעת הגשה - לזלוף מעל הפרוסה מעט דבש , אני הזלפתי סירופ בטעם קרמל אפשר למצוא בסופר בדרך כלל ליד המייפל.
העוגה לא יוצאת מאוד מתוקה (אם שמתם לב אין סוכר במתכון אלא דבש) מי שאוהב מתוק יותר יכול להוסיף 2 כפות א.סוכר ,
אני כפריקית של מתוק אהבתי אותה ככה.
https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1549717
מגיש:
מקור: https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1549717
שתף את המתכון
