חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת פרג עשירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת פרג עשירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה:
5 ביצים, בטמפ' החדר
1.5 כוסות סוכר לבן רגיל
2 כפות שמן
2 כפות ברנדי או ליקר כלשהו
2 כפות פירורי לחם
250 גרם פרג טחון טרי
150 גרם שוקולד צ'יפס
לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
תבנית בקוטר 26 ס"מ עגולה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. מקציפים יחד במיקסר (אפשר במיקסר יד חזק) ביצים וסוכר במהירות גבוהה, 5 דקות לפחות, עד שהתערובת תפוחה מאוד ואוורירית. מפסיקים את פעולת ההקצפה.
3. מוסיפים לביצים שמן, ברנדי או ליקר, פירורי לחם ופרג ומערבבים ידנית היטב בכף עץ או במרית. כשהתערובת אחידה מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
4. יוצקים לתבנית ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש. אם העוגה משחימה אבל עדיין לא אפויה מבפנים, מכסים אותה בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות.
5. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מכינים את הציפוי: ממיסים יחד שוקולד ושמנת במיקרוגל, בפרקי זמן קצרים, או בסיר קטן על אש נמוכה, עד שמתקבל רוטב אחיד. מוציאים את העוגה מהתבנית ומצפים את פניה ודופנותיה.
6. בתיאבון!!!!!!!!!.
מגיש: exuer1
מקור: סמדר ולטר
שתף את המתכון