הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים
3 כוסות קמח
½1 כוסות סוכר
1 סוכר וניל
¾ כוס שמן
1 כוס מיץ סחוט טרי של קלמנטינות
גרד של לימון אחד
גרד של תפוז אחד
1 אבקת אפיה
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים עם 1 כוס סוכר וסוכר הוניל לקצף יציב וחזק, בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם שאר הסוכר לקצף בהיר ותפוח, בהדרגה מוסיפים לחלמונים את השמן, המיץ, הקמח, אבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת תערובת סמיכה אך אחידה, בתנועות קיפול מוסיפים את גרדי הלימון והתפוז ובהדרגה את החלבונים ומקפלים בעדינות על מנת שלא יפול "הגובה" של התערובת. מעבירים לתבנית משומנת ומקומחת מעט ואופים בתנור בחום של 160 מעלות כ- 50 דקות עד שעה עד שמכניסים קיסם למרכז ויוצא נקי. (אני אישית אופה עוגה זו בתוך סיר גדול של ג'חנון וכך נוצר הגובה של העוגה)
ניתן לאפות את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 32 ולהכין שוליים גבוהים מנייר אפייה כדי שהתערובת לא תגלוש או לחילופין ניתן לאפות את העוגה הזו בסיר פלא עם חור באמצע.
מגיש:
מקור: מבוסס על מתכון של עוגת תפוזים
שתף את המתכון
