הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1/2 2 כפיות (1 שקיק, 10 גרם) אבקת אפייה
1 כפית שטוחה קינמון טחון
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
2 כפות קפה נמס מגורען איכותי
1/2 כפית שטוחה מלח
1 כוס (250 מ"ל) חלב 3%
1/2 כוס (115 גרם) חמאה ממומסת
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס (120 גרם לערך) שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ
לשימון: מעט חמאה מומסת
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית 20X30 במעט חמאה מומסת.
מניחים בתחתית התנור כלי חסין חום קטן-בינוני, מלא במי ברז עד מחצית גובהו.
בקערה יבשה מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר, קפה ומלח.
בקערה אחרת מערבבים חלב, חמאה מומסת, ביצה, תמצית וניל ושוקולד צ'יפס.
בעזרת כף, מאחדים את תוכן שתי הקערות ובוחשים עד לקבלת עיסה לחה - אך נמנעים מערבוב יתר.
יוצקים מן העיסה לתבנית.
כשהתנור חם מכניסים ואופים במשך 22-23 דקות, או עד שקיסם שננעץ בהם יוצא יבש. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
