חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת קפוצ'נו ואגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה במדיפה טעם וארומה של אספרסו, גם בקרם ובזיגוג. היא עשויה משכבות במרקם לח br וקליל וממולאת בקרם קפה. יופייה דווקא במראה ובצפוי החופשיים והטבעיים, br בניגוד ל"פיניש" המהוקצע והמושלם של העוגות בקונדיטוריה.
עוגת קפוצ'נו ואגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה במדיפה טעם וארומה של אספרסו, גם בקרם ובזיגוג. היא עשויה משכבות במרקם לח br וקליל וממולאת בקרם קפה. יופייה דווקא במראה ובצפוי החופשיים והטבעיים, br בניגוד ל"פיניש" המהוקצע והמושלם של העוגות בקונדיטוריה.
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוסות ועוד 1 כף (220 גרם) קמח תופח, מנופה
1 כוס דחוסה (220 גרם) סוכר חום בהיר
1/3 כפית מלח
1 כוס (225 מ"ל) שמן
4 ביצים, מופרדות
¼ כוס (50 מ"ל) אספרסו (נוזלי), מצונן
¼ כוס (55 מ"ל) חלב
1 כוס (100 גרם) אגוזי המלך קצוצים גס
לקרם אספרסו:
1 כוס (115 גרם) אבקת סוכר
3 כפות אספרסו (או קפה חזק) נוזלי, מצונן
1/3 כוס (35 גרם) אגוזי המלך, שבורים לחתיכות גדולות, לקישוט
הכלים:
תבנית "אינגליש קייק" באורך 26 ס"מ, משומנת ומרופדת במלבן נייר אפייה בתחתית.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני- נמוך (170°c ) .
2. שמים את הקמח, הסוכר החום והמלח בקערה גדולה מאד ומערבבים. מוסיפים את השמן, החלמונים, האספרסו והחלב ומערבבים היטב בכף עץ כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה וצמיגה.
3. מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר לקצף יציב וגמיש. מערבבים 1/3 מהקצף לתערובת השמן בכף העץ ולאחר מכן מקפלים פנימה את יתרת הקצף במרית. מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים ומעבירים לתבנית.
4. אופים 55-60 דקות עד שקיסם הננעץ פנימה במרכז יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת 15 דקות, מעבירים סכין קטנה מסביב והופכים על רשת. הופכים שוב מעל לרשת ומצננים צינון מלא.
5. אופן הכנת הקרם:
מקציפים בקערת המיקסר את השמנת לקצפת כמעט יציבה. מוסיפים את האספרסו
ובהדרגה את אבקת הסוכר, מקציפים עד קבלת קצפת יציבה וחזקה.
אופן הכנת הזיגוג:
6. שמים את אבקת הסוכר במיכל מעבד המזון ומעבדים עד לקבלת אבקה ללא גושים.
מוסיפים את האספרסו , ומעבדים עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.
אופן ההרכבה:
7. פורסים את העוגה ל 3 שכבות. מניחים את השכבה התחתונה מעל למשטח עבודה.
מורחים חצי מכמות קרם האספרסו מעליה ומכסים בשכבת העוגה השנייה. מורחים
גם אותה בקרם שנותר ומכסים בשכבת העוגה העליונה.
8. יוצקים את הזיגוג מעל מרכז העוגה. מורחים ומחליקים את פני העוגה בעזרת מרית
מתכת ארוכה לקישוט (המריחה איננה חייבת להיות מושלמת). מפזרים את האגוזים
השבורים מעל ומייצבים בצד 1-½1 שעות, או עד שהציפוי יציב.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון