הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוסות ועוד 1 כף (220 גרם) קמח תופח, מנופה
1 כוס דחוסה (220 גרם) סוכר חום בהיר
1/3 כפית מלח
1 כוס (225 מ"ל) שמן
4 ביצים, מופרדות
¼ כוס (50 מ"ל) אספרסו (נוזלי), מצונן
¼ כוס (55 מ"ל) חלב
1 כוס (100 גרם) אגוזי המלך קצוצים גס
לקרם אספרסו:
1 כוס (115 גרם) אבקת סוכר
3 כפות אספרסו (או קפה חזק) נוזלי, מצונן
1/3 כוס (35 גרם) אגוזי המלך, שבורים לחתיכות גדולות, לקישוט
הכלים:
תבנית "אינגליש קייק" באורך 26 ס"מ, משומנת ומרופדת במלבן נייר אפייה בתחתית.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני- נמוך (170°c ) .
2. שמים את הקמח, הסוכר החום והמלח בקערה גדולה מאד ומערבבים. מוסיפים את השמן, החלמונים, האספרסו והחלב ומערבבים היטב בכף עץ כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה וצמיגה.
3. מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר לקצף יציב וגמיש. מערבבים 1/3 מהקצף לתערובת השמן בכף העץ ולאחר מכן מקפלים פנימה את יתרת הקצף במרית. מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים ומעבירים לתבנית.
4. אופים 55-60 דקות עד שקיסם הננעץ פנימה במרכז יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת 15 דקות, מעבירים סכין קטנה מסביב והופכים על רשת. הופכים שוב מעל לרשת ומצננים צינון מלא.
5. אופן הכנת הקרם:
מקציפים בקערת המיקסר את השמנת לקצפת כמעט יציבה. מוסיפים את האספרסו
ובהדרגה את אבקת הסוכר, מקציפים עד קבלת קצפת יציבה וחזקה.
אופן הכנת הזיגוג:
6. שמים את אבקת הסוכר במיכל מעבד המזון ומעבדים עד לקבלת אבקה ללא גושים.
מוסיפים את האספרסו , ומעבדים עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.
אופן ההרכבה:
7. פורסים את העוגה ל 3 שכבות. מניחים את השכבה התחתונה מעל למשטח עבודה.
מורחים חצי מכמות קרם האספרסו מעליה ומכסים בשכבת העוגה השנייה. מורחים
גם אותה בקרם שנותר ומכסים בשכבת העוגה העליונה.
8. יוצקים את הזיגוג מעל מרכז העוגה. מורחים ומחליקים את פני העוגה בעזרת מרית
מתכת ארוכה לקישוט (המריחה איננה חייבת להיות מושלמת). מפזרים את האגוזים
השבורים מעל ומייצבים בצד 1-½1 שעות, או עד שהציפוי יציב.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
