הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
1+1/2 כוס קמח רגיל מנופה
1/3 חבילה מרגרינה לאפיה (בלי מלח)
קורט מלח דק
2 ביצים
1 כפית אבקת אפיה
4 כפות סוכר לבן
למלית:
3/4 ק"ג גבינה שמנה (9% )
1 כוס חלב
1/4 חבילה מרגרינה לאפיה
5 כפות סוכר לבן
2 כפות אבקת פודינג וניל
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית קליפת הלימון מגוררת.
2 חלמונים
לקצף :
2 חלבונים
2 כפות סוכר לבן
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל 180 מעלות צלסיוס.
בצק:
מערבבים את הקמח בחומרים היבשים , מכניסים מרגרינה ומפוררים ומוסיפים 2 ביצים טרופות. לשים יחד (היום כבר עושים את זה במיקסר) - מתקבל בצק דביק . משמנים ומקמחים תבנית קפיצית (קוטר 26 ס"מ) ומורחים את הבצק בשכבה אחידה בתחתית התבנית.
אופים בתנור (180 מע') כ- 10- 15 דקות עד שקצת יתפח ויצהיב. מוציאים מן התנור ומניחים להתקרר מעט.
המלית:
להרתיח כוס חלב ולהוסיף את הסוכר. בוללים את אבקת הפודינג הכוס עם מעט מים קרים עד שאין גושים ויוצקים לחלב החם. מנמיכים את האש ובוחשים עד קבלת פודינג וניל סמיך.
להסיר מן האש ולקרר. לערבב את הגבינה עם מיץ הלימון + קליפת הלימון המגוררת + 2 החלמונים. להוסיף את הפודינג המקורר אל תערובת הגבינה לצקת על התחתית האפויה בתבנית ולאפות עוד כ-15 דק' (הגבינה נעשית סמיכה יותר ) להוציא מהתנור על רשת ולהכין קצף יציב משני החלבונים עם 2 כפות סוכר וכפית הלימון. למרוח על הגבינה בתבנית ולהחזיר לתנור למספר דקות עד שמצהיב הקצף.
להוציא מהתנור ולקרר על רשת מתכת. לשמור במקרר עד למחרת.
מגיש:
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון
