הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה)
1 חבילת מרגרינה בטעם חמאה (או חבילת חמאה 200 גרם)
3 חלמונים
½1 כפות סוכר
2 כפות ברנדי או ליקר או מיץ תפוזים
למילוי:
200 ג'ר קוקוס
3 חלבונים
ריבה לפי הטעם
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
לשים את כל חומרי הבצק לעיסה אחידה וגמישה. ולתת לה לנוח 5 דק'.
מרפדים בבצק את תחתיה המשומנת של תבנית האפיה, ובעזרת מזלג מחוררים מספר חורים בבצק.
אופים בתנור בחום בינוני כרבע שעה עד 20 דק', עד שמזהיב, בינתיים מכינים את המילית.
מלית:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר ביחד. וכשהקצף טיפה נוקשה מוסיפים את הקוקוס עם תמצית הוניל. מוציאים את התבנית עם תחתית הבצק שהזהיבה קלות, ובעודה חמה מורחים שכבה נדיבה של ריבה, יוצקים את קצף הקוקוס על הריבה , ומחזירים לאפיה של 20 דק' עד שהקצפת מזהיבה.
מקררים ופורסים למנות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
