הוראות הכנה
מרכיבים
1 מרגרינה (אני מחליפה בחמאה)
6 ביצים
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
2 כפות ברנדי
200 גרם שוקולד מריר
שמנת מתוקה
2 כפות קמח מצות
½ כוס אגוזים קצוצים גס.
אופן ההכנה
1. מערבלים את המרגרינה עם 6 חלמונים, ½ כוס סוכר והברנדי.
2. ממיסים את השוקולד וןמוסיפים לתערובת.
3. מקציפים 6 חלבונים עם ½ כוס סוכר ומוסיפים לתערובת בתנועות קיפול.
4. מחלקים ל 2 חלקים. ½ מאשפזים במקרר.
5. ל -½ השני מוסיפים 2 כפות קמח מצה ו ½ כוס אגוזים.
6. משמנים תבנית ולאפות כ 20 דקות בחום בינוני.
7. כשהעוגה מתקררת יוצקים את המחצית שאושפזה במקרר מלמעלה.
8. מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ומורחים מעל לעוגה.
מעל לכל ניתן לקשט בתותים/דובדבנים מסוכרים או באגוזים.
מגיש:
מקור: נירה שויאר - עוגות לכל עת
שתף את המתכון
