הוראות הכנה
מרכיבים
175 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2 כפות קמח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 ביצים
אפשרות:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, מוקצפת
כלים: 4 ספלים או קעריות, חסיני חום בנפח 200 מ"ל
אופן ההכנה
1.מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).משמנים את הספלים או הקעריות.
2.ממלאים סיר במים עד למחציתו, מביאים לרתיחה ומניחים מעליו סיר נוסף ובו השוקולד והחמאה. מחממים עד שהם נמסים ונוצר קרם חלק. מסירים מהכיריים.
3.מערבבים בקערה את הסוכר ואת הקמח. שמים את הביצים בקערת המערבל ומקציפים עד שמתקבל קרם תפוח. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח והסוכר וממשיכים להקציף עוד דקה, עד שכל הגושים נעלמים ונוצרת עיסה אחידה. מוסיפים פנימה את קרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינה, לעיסה אחידה.
4.יוצקים לקערות ואופים כ-12 דקות, או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז עדין רך מאוד כאשר נועצים בו קיסם.
5.מגישים, ואם רוצים עורמים מלמעלה מהקצפת.
מגיש:
מקור: מגזין שף לאישה
שתף את המתכון
