הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
150 גרם חמאה או מחמאה
6 ביצים מופרדות
1/2 כוסשמן
1/2 כוס סוכר
רבע כוס שקדים טחונים
לציפוי:
כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מיכל שמנת מתוקה או שמנת צימחית
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית. שמים שוקלד וחמאה בסיר, ממיסים ומצננים.
שמים בקערת המערבל חלמונים וסוכר ומערבלים במהירות עד לקרם בהיר
מעבירים לקערה נפרדת. שמים את החלבונים בקערת המערבל הנקייה ומקציפים לקצץ יציב. מוסיפים חלמונים ומקפלים. מוסיפים את השוקולד והחמאה, השקדים ומקפלים. מעבירים לתבנית ואופים ל-35 דקות.
מוציאים, מצננים ומכניסים למקרר עד להגשה
סמוך להגשה שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומבשלים עד ליצירת קרמל. מוסיפים את השמנת ומבשלים על אש בינונית עד להסמכת התערובת מסירים ומעבירים לקנקן לצינון ל-3 דקות ויוצקים על העוגה המקוררת .
בתיאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
