הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס מים
3 כפות קקאו
1 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם מרגרינה
4 חלמונים
תמצית וניל
¼1 כוסות קמח תופח
4 חלבונים
¼ כוס סוכר
אופן ההכנה
בסיר קטן להמיס את המים, קקאו, סוכר והשוקולד המריר.
כשהופך לעיסה אחידה, להוסיף את המרגרינה עד שהיא נמסה לחלוטין.
לכבות את האש ולהוסיף אחד אחרי השני בערבוב מהיר את החלמונים ותמצית הוניל.
מפרישים חצי כוס מהתערובת לציפוי.
להוסיף לעיסת השוקולד את הקמח ולערבב היטב.
להקציף את החלבונים עם הסוכר, ולקפל על תוך תערובת השוקולד לעיסה אחידה.
לשפוך לתבנית עגולה (26ס"מ) ולאפות כ-30 דקות בחום בינוני, או עד שהקיסם יוצא יבש.
(רק לוודא שלא לאפות יותר מדי).
כשהעוגה יוצאת מהתנור, אפשר לשפוך עליה את חצי כוס התערובת (אם התקשתה קצת, אפשר לחממה במיקרוגל למספר שניות), ולקשט עם קוקוס, או סוכריות לעוגה.
מגיש:
מקור: רותי
שתף את המתכון
