הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים
½1 כוסות סוכר
1 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 כוס קקאו (רצוי הולנדי)
2 שקיות אבקת אפיה
2 כוסות מים רותחים
לציפוי
2/3 כוס מים רותחים שנמהלה בהם כפית גדושה של נס קפה מאיכות טובה
50 גר' שוקולד מריר
50 גר' חמאה או מרגרינה
4 כפות סוכר
2 כפות שוקולית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-160°c.
2. משמנים ומקמחים תבנית בקוטר 26 ס"מ.
3. מקציפים את הביצים והסוכר, מוסיפים את השמן, ושתי כוסות מים רותחים.
4. מערבבי את הקמח, הקקאו ואבקת האפיה בקערה נפרדת. מוסיפים לתערובת.
5. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים כ-40 דקות.
6. כשהעוגה יוצאת - יוצקים את הנס קפה
הציפוי
7. נותני בסיר קטן את המים והמרגרינה/חמאה עד להמסה.
8. מוסיפים את הסוכר,ומערבבים עד להמסה מלאה.
9. מוסיפים את השוקולד והשוקולית ומערבבים עד שהציפוי מוכן.
10. את הציפוי יוצקים על העוגה שהתקררה, ומכניסים למקרר, עד שהציפוי מתקשה.
11. אומרים תודה לאה
מגיש:
מקור: לאה
שתף את המתכון
