הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם שוקולד מריר איכותי (49-50% מוצקי קקאו), שבור לקוביות.
250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
5 ביצים, מופרדות
¾ כוס (170 גרם) סוכר חום בהיר
החומרים לרוטב השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
20 גרם חמאה
¼1 כפות דבש
2 כפות ברנדי או רום
2 כפות מים
הכלים:
תבנית אפיה קפיצית בקוטר 24 ס"מ עם דפנות גבוהות
בגובה כ-8 ס"מ, משומנת.
אופן ההכנה
אופן הכנת העוגה:
1.מחממים את תנור האפייה לחום נמוך (160°c ).
2.ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל לסיר עם אדים (בן מארי).
מסירים מן האש ומצננים לחום פושר.
3.מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר (85 גרם) בקערת מיקסר ,
במהירות בינונית-גבוהה כ-6 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה המכפילה את נפחה. מעבירים לקערה גדולה מאד.
4.מקציפים את החלמונים (בקערת מיקסר נקייה אחרת) לקצף רך. לאט ובהדרגה מוסיפים את מחצית הסוכר שנותרה ומקציפים לקצף רך.
5.מקפלים 1/3 מהכמות של תערובת השוקולד לתערובת החלמונים , ואח"כ את יתרת הקצף.
6.מעבירים לתבנית ואופים בין 40 -60 דקות (תלוי בסוג השוקולד) או עד שקיסם המוחדר פנימה למרכז העוגה , יוצא עם כמה פירורים לחים (לא לאפות יתר על המידה). מעבירים סכין קטנה סביב השוליים ומצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
העוגה צונחת ונוצרים סדקים האופייניים לה (זה בסדר). אם הצדדים אינם אחידים בגובהם, אפשר לישר ולהנמיך קצת בלחיצה קלה בידיים או לישר בזהירות בסכין משוננת.
אופן הכנת רוטב השוקולד:
7. שמים את השוקולד עם החמאה, הדבש, הברנדי והמים ,בקערת מתכת וממיסים בסיר
מעל אדים (בן מארי). מסירים מן האש ומצננים לחום פושר. מסירים את הטבעת הקפיצית מן העוגה ויוצקים בעזרת כף , את הרוטב באופן חופשי (ראה תמונה). ניתן גם לחמם מעט את רוטב השוקולד לפני ההגשה ולצקת ממנו על כל מנה אישית.
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
