הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים.
7 כפות סוכר.
4 כפות אבקת קקאו.
2 כפות מים.
3 כפות קמח אוסם.
לקרם:
שמנת מתוקה.
פודינג וניל.
כוס חלב.
3 כפות ברנדי ב-4 כפות מים.
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר.
2 כפות חלב.
2 כפות מרגרינה.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה לחום בינוני - 180°c.
יש להקציף את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה ולהוסיף בהדרגה 4 כפות סוכר.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם שאר מרכיבי הבצק (סוכר, קקאו, מים וקמח) עד קבלת עיסה.
משמנים היטב תבנית ויוצקים הבלילה לתבנית.
אופים בתנור (180°c ) במשך 25-30 דקות (עד שיוצא הקיסם יבש בנעיצה).
מטפטפים את הברנדי המדולל על העוגה המתקררת.
כשהעוגה מתקררת מורחים עליה קרם בשכבה אחידה.
מניחים בקלחת קטנה את השוקולד המריר, החלב והמרגרינה ומכניסים לסיר רחב עם מים על להבה בינונית.
בוחשים עד שהשוקולד נמס ויוצקים על העוגה מיד.
מגיש:
מקור: ספר המתכונים של אביבה בר
שתף את המתכון
