הוראות הכנה
מרכיבים
לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ
לעוגה:
300 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
5 ביצים, בטמפרטורת החדר
¼ כוס סוכר
¼1 כוסות קמח תופח
לקרם שוקולד-קרמל:
1 כוס סוכר
2 כפות מים
¾ כוס שמנת מתוקה לקצפת
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
מכינים את העוגה:
ממיסים בקערה ( מעל אדים או בזהירות במיקרוגל) את השוקולד עם החמאה. מערבבים לתערובת חלקה.
מקציפים בקערה את ביצים עם הסוכר, לתערובת תפוחה מאוד ובהירה ( לפחות 5 דקות הקצפה במיקסר חשמלי).
מקפלים את תערובת השוקולד והחמאה את תערובת הביצים והסוכר.
מקפלים פנימה בעדינות גם את הקמח, עד שהוא נטמע כליל בבלילה.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ( מניחים גיליון של נייר אפייה בין התחתית לדפנות, ואז סוגרים את הקפיץ. חותכים במספריים את עודפי הנייר)
משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים קלות.
מעבירים את הבלילה לתבנית.
אופים בחום של 160°c , רק עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכזה יוצא כמעט נקי ( 30-40 דקות, תלוי בתנור. חשוב לא לייבש את העוגה).
כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר, רצוי מעל רשת.
מכינים את קרם השוקולד-קרמל:
בסיר קטן מחממים את הסוכר והמים, בלי לערבב, עד שהסוכר נהפך לקרמל שחום וריחני ( משגיחים כל הזמן על הסיר, כי המעבר מקרמל לסוכר שרוף ומר הוא מהיר מאוד).
בזמן שהסוכר מתחמם, מחממים לסף רתיחה, בסיר קטן או במיקרוגל, את השמנת המתוקה.
כשנוצר קרמל, רגע לפני שהוא נשרף, מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים פנימה את השמנת המתוקה ( בזהירות רבה, כי הוספת השמנת לקרמל תגרום התפרצות מבעבעת שעלולה להסתיים בכוויות).
מניחים את הסיר להירגע, בוחשים ובודקים את הקרמל אם התקשה.
אם כן, מחזירים ללהבה קטנה עד שהקרמל חוזר ונמס. מורידים מהאש.
מוסיפים לסיר גם את השוקולד, ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי. ( חום הקרמל והשמנת מספיקים כדי להמיס אותו) מצננים מעט את הקרם.
כשהעוגה קרה כמעט לגמרי, משחררים אותה מהתבנית.
בסכין ארוכה ומשוננת חותכים את העוגה בחצי הגובה, לשתי פרוסות עגולות.
מעבירים את הפרוסה העליונה בזהירות לצלחת. מורחים את הפרוסה התחתונה במחצית מקרם השוקולד, ומניחים עליה את הפרוסה העליונה.
יוצקים מעל העוגה את יתרת הקרם ומחליקים במרית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
