חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד קלה מאוד ומהירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גבוהה, טעימה ורכה (ותהיה מוכנה הרבה יותר מהר ממה שאתם מתארים לעצמכם) brלהיט רב תכליתי: עוגת השוקולד המצוינת ביותר לחגיגות יומולדת, אבל גם קינוח למבוגרים שתמיד עובד br(אם אופים, למשל, בתבנית קוגלהוף ומחליפים את שוקולד החלב שבקרם לשוקולד מריר, מתקבל לפתע brמשהו אלגנטי להפליא). מבוסס על מתכון ותיק של איריס פורר, המעצבת הגרפית של מוסף "שף". ויש brבפנים גם טיפ חשוב שמאוד משמח ילדים: איך הופכים את הציפוי של העוגה למבריק (מוסיפים לו כף brשמן. זה הכל. תראו במתכון).
עוגת שוקולד קלה מאוד ומהירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גבוהה, טעימה ורכה (ותהיה מוכנה הרבה יותר מהר ממה שאתם מתארים לעצמכם) brלהיט רב תכליתי: עוגת השוקולד המצוינת ביותר לחגיגות יומולדת, אבל גם קינוח למבוגרים שתמיד עובד br(אם אופים, למשל, בתבנית קוגלהוף ומחליפים את שוקולד החלב שבקרם לשוקולד מריר, מתקבל לפתע brמשהו אלגנטי להפליא). מבוסס על מתכון ותיק של איריס פורר, המעצבת הגרפית של מוסף "שף". ויש brבפנים גם טיפ חשוב שמאוד משמח ילדים: איך הופכים את הציפוי של העוגה למבריק (מוסיפים לו כף brשמן. זה הכל. תראו במתכון).
הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית בקוטר 28 ס"מ
לעוגה:
200 גרם חמאה
2 כוסות (400 גרם) סוכר
4 ביצים
3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
4 כפות אבקת קקאו
2 כוסות (400 מ"ל) ריוויון
לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב (למבוגרים, אפשר להשתמש במריר)
50 גרם חמאה
2 כפות חלב
1 כף שמן (רצוי קנולה)
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
2. העוגה: שמים את החמאה ואת הסוכר בקערת המערבל ומקציפים דקה-שתיים, לקבלת
קרם. מוסיפים את הביצים ומקציפים עוד קצת, עד שהן נטמעות בקרם. מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה ואבקת הקקאו ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את הריוויון ומערבבים ידנית בכף, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה, דלילה למדי. זהו! אופים 30?40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח כשעליו פירורים. מוציאים ומצננים קצת. מחלצים מהתבנית.
3. הציפוי: שמים בקערית המתאימה למיקרוגל את השוקולד, החמאה והחלב וממיסים 20 שניות-חצי דקה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים. מוציאים ומערבבים לקרם אחיד. מוסיפים את השמן ומערבבים, לקרם חלק ומבריק. מצפים את העוגה מלמעלה ובצדדים, בתנועות רחבות וסיבוביות. מגישים או שומרים במקרר עד יומיים.
מגיש: lee75
מקור: ynet
שתף את המתכון