חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד קצפת ותותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה עם אפקט רב רושם כמו בקונדיטוריה ועם טעם נפלא.
עוגת שוקולד קצפת ותותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה עם אפקט רב רושם כמו בקונדיטוריה ועם טעם נפלא.
הוראות הכנה
מרכיבים
6 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
6 כפות מים חמים (להמסת הקקאו)
2 כפיות תמצית וניל
6 ביצים
2 כוסות (280 גרם) קמח
½1 כוסות (350 גרם) סוכר
½1 כפיות (8 גרם) אבקת אפייה
¼ כפית מלח
300 גרם חמאה בטמפרטורת החד, חתוכה לקוביות
למלית:
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל סה"כ)
2 שקיות סוכר וניל
2 סלסלות (500 גרם) תותים ללא העוקצים, חצויים
תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ.
אופן ההכנה
1. מחממים א תתנור האפייה לחום בינוני (180°c). משמנים את התבנית.
2. מערבבים בקערה בינונית את אבקת הקקאו עם המים עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים , תוך טריפה, את הווניל והביצים.
3. שמים בקערת המערבל את הקמח, הסוכר , אבקת האפייה והמלח ומערבלים קלות במהירות נמוכה. מוסיפים ½ מבלילת הקקאו ואת כל החמאה וממשיכים לערבל עוד כ-2 דקות, עד שמתקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את יתרת בלילת הקקאו וממשיכים לערבל עוד קצת עד קבלת עיסה חלקה. יוצקים לתבנית המשומנת ואופים (180°c) במשך כ-40 עד 50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים ומאכסנים במקרר למשך שעתיים לפחות לפני המלוי.
4. חותכים את העוגה לרוחב ל 3 פרוסות שוות.
5. המלית:
שמים את השמנת והסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה.
6. הרכבת העוגה:
מניחים על צלחת ההגשה פרוסת עוגה ומורחים עליה שליש מכמות הקצפת. מסדרים מלמעלה קצת פחות ממחצית כמות התותים. מניחים מלמעלה שכבת עוגה נוספת ( רצוי את השכבה העליונה , בגלל הקימור שנוצר באפייה, אם היא באמצע, לא רואים אותו ) מורחים עליה שליש מכמות הקצפת וקצת פחות מחצי כמות התותים (משאירים מספר תותים לקישוט למעלה). מסיימים באותו אופן עם הפרוסה השלישית ומקשטים בתותים הנותרים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מיכל לוי אלחלל
שתף את המתכון