הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות
200 גרם חמאה, קרה, חתוכה לקוביות
¼ כוס (60 מ"ל) ברנדי
1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
8 ביצים מופרדות
½ כוס (100 גרם) סוכר
4 כפות (40 גרם) פירורי לחם
½1 מיכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
כ-1 כוס פירות יער טריים, או מוקפאים שהופשרו (ללא הנוזלים), או 12 פלחי תפוזים נקיים ("פילטים")
100 גרם שוקולד מריר מגורר גס
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180°c ). משמנים את התבנית.
2. ממלאים סיר במים עד למחציתו ומרתיחים, מניחים מעליו סיר נוסף ובו השוקולד, החמאה, הברנדי ותמצית הווניל. מערבבים עד שהשוקולד והחמאה נמסים ונוצר קרם מבריק. מסירים מהכיריים, מצננים קצת ומוסיפים את החלמונים, זה אחר זה, תוך ערבוב לאחר כל הוספה, עד שהעיסה מסמיכה והחלמונים נבלעים בתוכה.
3. שמים את החלבונים בקערת המערבל, מתחילים להקציף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף לקצף יציב. מוסיפים את הקצף, מעט בכל פעם ובתנועות קיפול עדינות, לעיסת השוקולד. מוסיפים פנימה גם את פירורי הלחם ומערבבים.
4. בעדינות, יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים (העוגה שוקעת במרכז לאחר האפייה).
5. הקרם: שמים את השמנת המתוקה בסיר, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס ונוצר קרם אחיד. מורחים את פני העוגה
ואת שוליה בקרם. מכניסים למקרר, לכחצי שעה, כדי שהקרם יתייצב. מקשטים בפירות
ובשוקולד המגורר ומגישים.
מגיש:
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון
