חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד רכה ושוקעת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד רכה ושוקעת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
המרכיבים
(לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ)
לעוגה
6 ביצים, מופרדות
1 כוס סוכר + 2 כפות סוכר (240 גרם סה"כ)
150 גרם חמאה
350 גרם שוקולד מריר
לקרם השוקולד
300 גרם שוקולד מריר
½ מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
½ כוס (120 מ"ל) חלב
1 כף (20 גרם) סוכר
1 כף חמאה רכה
אפשרות להגשה
קצפת
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (165 מעלות צלסיוס). משמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו.
העוגה: שמים את החלבונים ומחצית מכמות הסוכר בקערת המערבל ומקציפים עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף, עד שנוצר קצף יציב. מעבירים לקערה אחרת ומאחסנים במקרר.
שמים את השוקולד והחמאה בקערה מתאימה למיקרוגל ומחממים 20 שניות בעוצמה גבוהה. מוציאים, מערבבים קצת ומחזירים למיקרוגל להמסה נוספת של 20 שניות. מוצאים, מערבבים, ובודקים אם השוקולד כבר נמס לחלוטין. אם לא, מכניסים למיקרוגל לסיבוב נוסף של 20 שניות, ובכל מקרה ממשיכים להמיס רק לפרקי זמן קצרים ולא יותר, כי אחרת השוקולד עלול להיחרך. לחלופין: ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו סיר נוסף, שמים בו את החמאה ואת השוקולד ומחממים עד שהם נמסים. מערבבים עד שנוצר קרם אחיד. מצננים קצת.
שמים את החלמונים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים בתנועות קיפול. מוסיפים שליש מהקצף, מערבבים בתנועות קיפול, מוסיפים את שאר הקצף ומערבבים בתנועות קיפול. אופים כ-45 דקות, (ואם העוגה מתבקעת קצת במהלך האפייה, לא לדאוג). מוציאים ומצננים. מחלצים מהתבנית. אם רוצים אפשר להפוך את העוגה, כי מהצד השני היא חלקה. אני דווקא מחבבת את המרקם הקורס הזה, ובמיוחד כשמורחים עליו קרם וקצפת, האפקט חינני בעיני. אבל תחליטו לבד.
הקרם: שמים את השוקולד בקערה חסינת חום. בסיר אחר שמים את החלב, השמנת והסוכר, מביאים לרתיחה, מחכים קצת, ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב במרית, עד שקמתבל קרם במרקם אחיד. מוסיפים את החמאה וטורפים עוד קצת, עד שהיא נטמעת בקרם. אפשר לצקת את הקרם על העוגה כשהוא עדיין חמים ונוזלי במקצת, ואפשר לאחסן אותו במקרר, ולמרוח על העוגה כשהוא קר.
מגיש: malii
מקור:
שתף את המתכון