חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד תמרים ושקדים בדבש - ראש השנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גירסה אישית מאוד מענינת וטעימה !!!
עוגת שוקולד תמרים ושקדים בדבש - ראש השנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גירסה אישית מאוד מענינת וטעימה !!!
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות (רצוי מזן "מג'הול")
שליש כוס שמן
½ כוס סוכר
כפית אבקת אפיה
2 ביצים
קורט מלח
כוס מים רותחים
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח מנופה היטב
4 כפות קקאו
2 כפות דבש
75 גרם שוקולד מריר
½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
לציפוי :
50 גרם שקדים קלויים קצוצים גס
100 גרם שוקולד מריר
כף שמן
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
משרים את התמרים בקערה עם כוס מים רותחים ואבקת האפיה למשך 20 דקות .
מערבבים את הסוכר, השמן, המלח, והוניל בקערה נפרדת. טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת מוסיפים את הקמח הקקאו השוקולד [ מגורר ] והאגוזים ומערבבים היטב לעיסה אחידה .
מוסיפים את התמרים והמים ומערבבים היטב .
משמנים תבנית עגולה היטב ויוצקים את התערובת .
אופים כ 35 דקות (180°c) עד לבדיקה כי העוגה מוכנה ( קיסם יבש ).
מוצאים מהתנור ומצננים.
הציפוי :
ממיסים את השוקולד ומוסיפים את השמן מוסיפים את השקדים והדבש ומערבבים היטב.
יוצקים על העוגה ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות .
אפשר להגיש בלווי כף קצפת או גלידת וניל .
בתאבון !!!
מגיש: עוזרד
מקור: גירסה אישית
שתף את המתכון