חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שזיפים הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שזיפים הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
המרכיבים:
45 גרם חמאה
½ כוס סוכר חום
½ כפית קינמון
40 שזיפים מיובשים מגולענים
1 מיכל שמנת לבישול 15%
3 כפות קוניאק
1 כף סוכר דק
לבצק:
2/3 כוס (85 גרם) שקדים טחונים מנופים במסננת
1 כוס (140 גרם) קמח מנופה
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
120 גרם חמאה, בטמפ' החדר
¾ כוס (100 גרם) סוכר
½ כפית תמצית וניל
2 כפיות ליקר שקדים (אמרטו)
3 ביצים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180°c.
2. מערבבים את השמנת עם הקוניאק והסוכר הדק ומשרים את השזיפים בתערובת כשעה.
3. ממיסים את החמאה על אש קטנה, במחבת שאפשר להכניס לתנור. מוסיפים את הסוכר החום ומבשלים עוד שלוש דקות.
4. מסירים מהאש, מפזרים קינמון ומוסיפים את השזיפים לאחר סינונם מתערובת השמנת.
5. מקציפים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר, כ- 5 דקות.
6. מוסיפים את הביצים אחת אחת, את ליקר ה"אמרטו", תמצית הווניל ואת החומרים היבשים (שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה, מלח).
7. יוצקים את הבלילה מעל השזיפים שבמחבת ואופים בתנור, במשך כ- 35-40 דקות.
8. מצננים את העוגה למשך עשר דקות והופכים אותה על צלחת ההגשה.
מגיש: lee75
מקור: לימור תירוש, ynet
שתף את המתכון