חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שיש אוורירית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

איך להכין אחת כזאת, שתהיה גם משויישת כהלכה, brגם רכה במיוחד וגם שוקולדית ברמות קשות br(וחוץ מזה אנחנו מזכירים: המתכון חזר, והוא כבר בפנים!) br br br brבענייני עוגת שיש אני החלטית: עליה להיות רכה ומתמסרת, ובשום אופן לא דחוסה וכבדה מדי. brלכן, בגרסה שלי, מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים לקצף, ומרוויחים רוך ואווריריות אין קץ. brאני יודעת, ההפרדה כרוכה בטרחה מסוימת, אבל תאמינו לי שלא הייתי מפצירה בכם לעשות את זה, אם לא הייתי חושבת שזה שווה, לגמרי, את התוצאה. brואם נדמה לכם שעוגת שיש זה כבר פאסה קצת, הניחו אותה, בסוף ארוחה, במרכז השולחן, brותראו באיזו אהדה (ולפעמים, נדמה לי, כמעט באנחת רווחה), היא מתקבלת אצל כולם - מבכיר מומחי היין שבהם ועד לתינוק הזעיר ביותר, brהאוחז בחלק החום בין ידיו הקטנות וממולל אותו בחדווה. br br brלמרות שבקשת פרווה אפשר להמיר ולהשתמש במחמאה
עוגת שיש אוורירית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

איך להכין אחת כזאת, שתהיה גם משויישת כהלכה, brגם רכה במיוחד וגם שוקולדית ברמות קשות br(וחוץ מזה אנחנו מזכירים: המתכון חזר, והוא כבר בפנים!) br br br brבענייני עוגת שיש אני החלטית: עליה להיות רכה ומתמסרת, ובשום אופן לא דחוסה וכבדה מדי. brלכן, בגרסה שלי, מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים לקצף, ומרוויחים רוך ואווריריות אין קץ. brאני יודעת, ההפרדה כרוכה בטרחה מסוימת, אבל תאמינו לי שלא הייתי מפצירה בכם לעשות את זה, אם לא הייתי חושבת שזה שווה, לגמרי, את התוצאה. brואם נדמה לכם שעוגת שיש זה כבר פאסה קצת, הניחו אותה, בסוף ארוחה, במרכז השולחן, brותראו באיזו אהדה (ולפעמים, נדמה לי, כמעט באנחת רווחה), היא מתקבלת אצל כולם - מבכיר מומחי היין שבהם ועד לתינוק הזעיר ביותר, brהאוחז בחלק החום בין ידיו הקטנות וממולל אותו בחדווה. br br brלמרות שבקשת פרווה אפשר להמיר ולהשתמש במחמאה
הוראות הכנה
מרכיבים
לעיסה הבהירה:
5 ביצים, מופרדות
½1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
150 גרם חמאה/מחמאה, מומסת ומצוננת קצת
1 כוס (140 גרם) קמח
¾1 שקיקים (14 גרם) אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
לעיסה השוקולדית:
150 גרם שוקולד מריר (אפשר פרווה)
100 גרם חמאה/מחמאה
2 כפות מים
½1 כפות אבקת קקאו
תבנית בקוטר 26 ס"מ או תבנית "בבקה" גבוהה בקוטר 22 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180°c). משמנים היטב את התבנית
2. העיסה הלבנה: שמים בקערת המערבל את החלבונים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כמה דקות, עד שמתקבל קצף יציב ומבהיק. מוסיפים לקצף, תוך שממשיכים להקציף במהירות אטית, את תמצית הווניל, החלמונים והחמאה המומסת. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים, ידנית, בתנועות קיפול רחבות, עד שהעיסה אחידה והקמח נבלע לגמרי. יוצקים ½ מהעיסה לתבנית
3. העיסה השוקולדית: מחממים על הכיריים סיר עם מים ומניחים מעליו סיר נוסף או קערה חסינת חום, כך שתחתיתם לא תיגע במים. מניחים בסיר העליון את השוקולד, החמאה, המים ואבקת הקקאו ומחממים עד שהכול נמס ונוצרת משחה נוזלית. מסירים מהכיריים, מערבבים ומשהים לצינון קל. יוצקים את משחת השוקולד לעיסה הלבנה שנותרה בקערה ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת צבע חום אחיד
4. השילוב: יוצקים את העיסה על העיסה הבהירה שבתבנית ומערבבים בסכין או בכף, בתנועות סיבוביות אחדות בלבד, רק עד שנוצרת דוגמת שיש יפה. אופים 50-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא לח. מצננים קצת ומחלצים מהתבנית. מוכן
5. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: איילת הירשמן - שף של השבועון לאשה
שתף את המתכון