חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שיש (גרסה 1)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שיש אהרוני
עוגת שיש (גרסה 1)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שיש אהרוני
הוראות הכנה
מרכיבים
100גר' שוקולד מריר משובח שבור לקוביות
1 כוס חלב
130 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
2 ביצים
250 גר' קמח תופח מאליו
1 מיכל שמנת חמוצה
אופן ההכנה
שמים את השוקולד וחצי כוס חלב בסיר קטן, מחממים ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי בחלב.
שמים את החמאה ואת הסוכר בקערת המיקסר. מקציפים כעשר דקות, עד שהחמאה נעשית אוורירית ומוקצפת. מוסיפים למכשיר הפועל את הביצים אחת-אחת.
מוסיפים גם את תמצית הוניל, חצי כוס החלב והשמנת החמוצה. לבסוף מוסיפים לערבות קצר את הקמח התופח ומערבלים עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
מחלקים את התערובת בין שתי קערות.
מוסיפים לאחת הקערות את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
מורחים תבנית אפיה מוארכת ("אינגליש קייק") בחמאה. מפזרים סוכר בתוך התבנית ומטלטלים את הכלי עד שתוכו מצופה סוכר.
יוצקים את התערובת הבהירה אל תערובת השוקולד הכהה. מערבבים בעדינות בכף עץ פעמיים-שלוש, עד ששני הצבעים מתערבבים מעט אלה באלה ויוצרים פסים וכתמים.
יוצקים בעדינות אל התבנית המוארכת ומכניסים לתנור, שחומם מראש לחום של 180°c. אופים 50-60 דקות. בודקים בקיסם וכשהיא מוכנה מוציאים אותה מהתנור. מניחים לעוגה להתקרר מעט לפני ההגשה.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון