הוראות הכנה
מרכיבים
100גר' שוקולד מריר משובח שבור לקוביות
1 כוס חלב
130 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
2 ביצים
250 גר' קמח תופח מאליו
1 מיכל שמנת חמוצה
אופן ההכנה
שמים את השוקולד וחצי כוס חלב בסיר קטן, מחממים ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי בחלב.
שמים את החמאה ואת הסוכר בקערת המיקסר. מקציפים כעשר דקות, עד שהחמאה נעשית אוורירית ומוקצפת. מוסיפים למכשיר הפועל את הביצים אחת-אחת.
מוסיפים גם את תמצית הוניל, חצי כוס החלב והשמנת החמוצה. לבסוף מוסיפים לערבות קצר את הקמח התופח ומערבלים עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
מחלקים את התערובת בין שתי קערות.
מוסיפים לאחת הקערות את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
מורחים תבנית אפיה מוארכת ("אינגליש קייק") בחמאה. מפזרים סוכר בתוך התבנית ומטלטלים את הכלי עד שתוכו מצופה סוכר.
יוצקים את התערובת הבהירה אל תערובת השוקולד הכהה. מערבבים בעדינות בכף עץ פעמיים-שלוש, עד ששני הצבעים מתערבבים מעט אלה באלה ויוצרים פסים וכתמים.
יוצקים בעדינות אל התבנית המוארכת ומכניסים לתנור, שחומם מראש לחום של 180°c. אופים 50-60 דקות. בודקים בקיסם וכשהיא מוכנה מוציאים אותה מהתנור. מניחים לעוגה להתקרר מעט לפני ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
