חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שיש (גרסה 2)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שיש אהרוני
עוגת שיש (גרסה 2)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שיש אהרוני
הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 כוס חלב
180 גרם חמאה רכה
כוס וחצי סוכר
3 ביצים
1 מיכל שמנת חמוצה
350 גרם קמח תופח
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
אופן ההכנה
שמים בסיר קטן את השוקולד וחצי מכוס החלב. מבשלים תוך ערבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי.
מקציפים במיקסר את החמאה ויתרת הסוכר עד שהתערובת קרמית ומבריקה.
טורפים פנימה את הביצים בהדרגה, אחת בכל פעם, עד שהן נבלעות בתערובת. מערבלים פנימה תחילה את השמנת, חצי כוס החלב הנותרת, 2 כפיות תמצית וניל אמיתית, ולבסוף את הקמח לערבול קצר.
מחלקים את התערובת לשניים. מחצית אחת מערבבים היטב עם השוקולד המומס - לתערובת אחידה.
לתבנית מצופה חמאה וסוכר יוצקים את התערובת לסירוגין.
"חורשים" בתוך הבצק עם סכין שלושה סיבובים ליצירת אפקט "שיש" מוגבר.
אופים במשך כ-50 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני ( 180°c). עד שהעוגה יציבה לגמרי.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון