בענייני עוגת שיש אני החלטית: עליה להיות רכה ומתמסרת, ובשום אופן לא דחוסה וכבדה מדי. לכן, בגרסה שלי, מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים לקצף, ומרוויחים רוך ואווריריות אין קץ. אני יודעת, ההפרדה כרוכה בטרחה מסוימת, אבל תאמינו לי שלא הייתי מפצירה בכם לעשות את זה, אילו לא הייתי חושבת שזה כדאי בהחלט בתוצאה. ואם נדמה לכם שעוגת שיש זה כבר קצת "פאסה" , הניחו אותה, בסוף ארוחה, במרכז השולחן, ותראו באיזו אהדה (ולפעמים, נדמה לי, כמעט באנחת רווחה), היא מתקבלת אצל כולם - מבכיר מומחי היין שבהם ועד לתינוק הזעיר ביותר, האוחז בחלק החום בין ידיו הקטנות וממולל אותו בחדווה. br br
|
|
|
|
בענייני עוגת שיש אני החלטית: עליה להיות רכה ומתמסרת, ובשום אופן לא דחוסה וכבדה מדי. לכן, בגרסה שלי, מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים לקצף, ומרוויחים רוך ואווריריות אין קץ. אני יודעת, ההפרדה כרוכה בטרחה מסוימת, אבל תאמינו לי שלא הייתי מפצירה בכם לעשות את זה, אילו לא הייתי חושבת שזה כדאי בהחלט בתוצאה. ואם נדמה לכם שעוגת שיש זה כבר קצת "פאסה" , הניחו אותה, בסוף ארוחה, במרכז השולחן, ותראו באיזו אהדה (ולפעמים, נדמה לי, כמעט באנחת רווחה), היא מתקבלת אצל כולם - מבכיר מומחי היין שבהם ועד לתינוק הזעיר ביותר, האוחז בחלק החום בין ידיו הקטנות וממולל אותו בחדווה. br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לעיסה הבהירה:
5 ביצים מופרדות
300 גר' סוכר
1 כפית תמצית וניל
150 גר' חמאה מומסת ומצוננת מעט
240 גר' קמח
¾1 שקיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
לעיסה השוקולדית:
150 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה
2 כפות מים
½1 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180°c). משמנים היטב את התבנית.
2. העיסה הלבנה: שמים בקערת המערבל את החלבונים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כמה דקות, עד שמתקבל קצף יציב ומבהיק. מוסיפים לקצף, תוך שממשיכים להקציף במהירות אטית, את תמצית הווניל, החלמונים והחמאה המומסת. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים, ידנית, בתנועות קיפול רחבות, עד שהעיסה אחידה והקמח נבלע לגמרי. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית.
3. העיסה השוקולדית: מחממים על הכיריים סיר עם מים ומניחים מעליו סיר נוסף או קערה חסינת חום, כך שתחתיתם לא תיגע במים. מניחים בסיר העליון את השוקולד, החמאה, המים ואבקת הקקאו ומחממים עד שהכול נמס ונוצרת משחה נוזלית. מסירים מהכיריים, מערבבים ומשהים לצינון קל. יוצקים את משחת השוקולד לעיסה הלבנה שנותרה בקערה ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת צבע חום אחיד.
4. השילוב: יוצקים את העיסה על העיסה הבהירה שבתבנית ומערבבים בסכין או בכף, בתנועות סיבוביות אחדות בלבד, רק עד שנוצרת דוגמת שיש יפה. אופים 50-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא לח. מצננים קצת ומחלצים מהתבנית. מוכן.
מגיש:
מקור: איילת הירשמן, ynet
שתף את המתכון
