חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שיש שוקולדית ורכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בענייני עוגת שיש אני החלטית: עליה להיות רכה ומתמסרת, ובשום אופן לא דחוסה וכבדה מדי. לכן, בגרסה שלי, מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים לקצף, ומרוויחים רוך ואווריריות אין קץ. אני יודעת, ההפרדה כרוכה בטרחה מסוימת, אבל תאמינו לי שלא הייתי מפצירה בכם לעשות את זה, אילו לא הייתי חושבת שזה כדאי בהחלט בתוצאה. ואם נדמה לכם שעוגת שיש זה כבר קצת "פאסה" , הניחו אותה, בסוף ארוחה, במרכז השולחן, ותראו באיזו אהדה (ולפעמים, נדמה לי, כמעט באנחת רווחה), היא מתקבלת אצל כולם - מבכיר מומחי היין שבהם ועד לתינוק הזעיר ביותר, האוחז בחלק החום בין ידיו הקטנות וממולל אותו בחדווה. br br
עוגת שיש שוקולדית ורכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בענייני עוגת שיש אני החלטית: עליה להיות רכה ומתמסרת, ובשום אופן לא דחוסה וכבדה מדי. לכן, בגרסה שלי, מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים לקצף, ומרוויחים רוך ואווריריות אין קץ. אני יודעת, ההפרדה כרוכה בטרחה מסוימת, אבל תאמינו לי שלא הייתי מפצירה בכם לעשות את זה, אילו לא הייתי חושבת שזה כדאי בהחלט בתוצאה. ואם נדמה לכם שעוגת שיש זה כבר קצת "פאסה" , הניחו אותה, בסוף ארוחה, במרכז השולחן, ותראו באיזו אהדה (ולפעמים, נדמה לי, כמעט באנחת רווחה), היא מתקבלת אצל כולם - מבכיר מומחי היין שבהם ועד לתינוק הזעיר ביותר, האוחז בחלק החום בין ידיו הקטנות וממולל אותו בחדווה. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
לעיסה הבהירה:
5 ביצים מופרדות
300 גר' סוכר
1 כפית תמצית וניל
150 גר' חמאה מומסת ומצוננת מעט
240 גר' קמח
¾1 שקיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
לעיסה השוקולדית:
150 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה
2 כפות מים
½1 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180°c). משמנים היטב את התבנית.
2. העיסה הלבנה: שמים בקערת המערבל את החלבונים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כמה דקות, עד שמתקבל קצף יציב ומבהיק. מוסיפים לקצף, תוך שממשיכים להקציף במהירות אטית, את תמצית הווניל, החלמונים והחמאה המומסת. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים, ידנית, בתנועות קיפול רחבות, עד שהעיסה אחידה והקמח נבלע לגמרי. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית.
3. העיסה השוקולדית: מחממים על הכיריים סיר עם מים ומניחים מעליו סיר נוסף או קערה חסינת חום, כך שתחתיתם לא תיגע במים. מניחים בסיר העליון את השוקולד, החמאה, המים ואבקת הקקאו ומחממים עד שהכול נמס ונוצרת משחה נוזלית. מסירים מהכיריים, מערבבים ומשהים לצינון קל. יוצקים את משחת השוקולד לעיסה הלבנה שנותרה בקערה ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת צבע חום אחיד.
4. השילוב: יוצקים את העיסה על העיסה הבהירה שבתבנית ומערבבים בסכין או בכף, בתנועות סיבוביות אחדות בלבד, רק עד שנוצרת דוגמת שיש יפה. אופים 50-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא לח. מצננים קצת ומחלצים מהתבנית. מוכן.
מגיש: lee75
מקור: איילת הירשמן, ynet
שתף את המתכון