חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שכבות/ רולדה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפני ההכנה יש לרחוץ ידיים. br
עוגת שכבות/ רולדה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפני ההכנה יש לרחוץ ידיים. br
הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
¼ כוס קקאו
½ כוס קמח
1 כף תמצית וניל
10 גרם אבקת אפייה
לציפוי/ למילוי:
קצפת צמחית
סוכר (לפי הטעם)
כלים:
2 קערות
מיקסר
כף
כף עץ
2 כוסות
תבנית שטוחה מרובעת
נייר אפייה
קיסמים
סכין
תבנית/ מגש לעוגה
מגבת (לרולדה)
אופן ההכנה
לחמם את התנור לחום בינוני.
להפריד את החלבונים והחלמונים לקערות נפרדות. (להיזהר שהחלמון לא יהיה עם החלבון)
להוסיף את תמצית הווניל לחלמונים ולערבב היטב.
לערבל את החלבונים במיקסר ולהוסיף את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
להוסיף את החלמונים לחלבונים בתנועות עטיפה.
להוסיף את אבקת האפייה ולערבב בתנועות עטיפה.
לערבב את הקמח והקקאו היטב ולהוסיף לתערובת בתנועות עטיפה ב 3-4 פעמים.
לערבב את התערובת וליצוק לתבנית עם נייר אפייה.
להכניס לתנור למשך כ 10 דקות. (לבדוק עם קיסם ליתר ביטחון)
לציפוי/ למילוי:
להציף את הקצפת הצמחית במיקסר ולהוסיף סוכר (לא חובה) בהדרגה.
לעוגת שכבות:
להוציא מהתנור ולקרר מעט.
לחתוך את העוגה למס' החלקים שרוצים. (מס' השכבות)
להניח חלק אחד במגש/ התבנית ולמרוח קצפת על העוגה. לחזור על הפעולה מס' פעמים.
להניח במקרר במשך כשעה.
לרולדה:
להוציא מהתנור, לשים על מגבת, לגלגל ולקרר מס' דקות.
לאחר שהתקרר יש להוציא את המגבת, למרוח על העוגה קצפת ולגלגל.
לצפות את העוגה בקצפת ולהניח במקרר למשך כשעה.
*אפשר לפזר על העוגה סוכריות או שוקולד מגורר.
מגיש: נעה פיינשטיין
מקור:
שתף את המתכון