הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
¼ כוס קקאו
½ כוס קמח
1 כף תמצית וניל
10 גרם אבקת אפייה
לציפוי/ למילוי:
קצפת צמחית
סוכר (לפי הטעם)
כלים:
2 קערות
מיקסר
כף
כף עץ
2 כוסות
תבנית שטוחה מרובעת
נייר אפייה
קיסמים
סכין
תבנית/ מגש לעוגה
מגבת (לרולדה)
אופן ההכנה
לחמם את התנור לחום בינוני.
להפריד את החלבונים והחלמונים לקערות נפרדות. (להיזהר שהחלמון לא יהיה עם החלבון)
להוסיף את תמצית הווניל לחלמונים ולערבב היטב.
לערבל את החלבונים במיקסר ולהוסיף את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
להוסיף את החלמונים לחלבונים בתנועות עטיפה.
להוסיף את אבקת האפייה ולערבב בתנועות עטיפה.
לערבב את הקמח והקקאו היטב ולהוסיף לתערובת בתנועות עטיפה ב 3-4 פעמים.
לערבב את התערובת וליצוק לתבנית עם נייר אפייה.
להכניס לתנור למשך כ 10 דקות. (לבדוק עם קיסם ליתר ביטחון)
לציפוי/ למילוי:
להציף את הקצפת הצמחית במיקסר ולהוסיף סוכר (לא חובה) בהדרגה.
לעוגת שכבות:
להוציא מהתנור ולקרר מעט.
לחתוך את העוגה למס' החלקים שרוצים. (מס' השכבות)
להניח חלק אחד במגש/ התבנית ולמרוח קצפת על העוגה. לחזור על הפעולה מס' פעמים.
להניח במקרר במשך כשעה.
לרולדה:
להוציא מהתנור, לשים על מגבת, לגלגל ולקרר מס' דקות.
לאחר שהתקרר יש להוציא את המגבת, למרוח על העוגה קצפת ולגלגל.
לצפות את העוגה בקצפת ולהניח במקרר למשך כשעה.
*אפשר לפזר על העוגה סוכריות או שוקולד מגורר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
