הוראות הכנה
מרכיבים
2 מכלי שמנת מתוקה 38 אחוז או 32 אחוז לא פחות
4 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
100 גרם אגוזים קצוצים [ לוז או מלך או תערובת של שניהם]
כף קינמון
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
בקערת עירבוב לערבב את קופסאות השמנת המתוקה יחד עם 2 שקיות סוכר וניל
לטרוף את הביצים ולהוסיף לקערה בהדרגה לערבב ולהוסיף את שהתערובת מעורבבת היטב
בהדרגה מוסיפים את הקמח מנופה עם 2 כפיות אבקת אפיה מערבבים היטב ומניחים בצד
מכינים את תערובת האגוזים עם הקינמון
בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה יוצקים שליש מתערובת הבצק מעליה שיכבה שלאגוזים
יוצקים שיכבה נוספת של בצק מוסיפים שיכבה אגוזים ומכסים בשיכבת בצק
בתנור שחומם ל170 מעלות אופים למשך 50 דקות
מצננים מעט וזורים אבקת סוכר
בתאבון
מגיש:
מקור: קרין גורן - תכנית טלבזיה
שתף את המתכון
