חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שמנת ופירורים משוישת בתותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסים של רוטב תות אדום מוסיפים טעם ויופי לעוגה קלאסית. כדאי להכין את העוגה יום מראש, כדי לאפשר לה להתייצב
עוגת שמנת ופירורים משוישת בתותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסים של רוטב תות אדום מוסיפים טעם ויופי לעוגה קלאסית. כדאי להכין את העוגה יום מראש, כדי לאפשר לה להתייצב
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 23 ס"מ:
לבצק:
175 גרם (כוס ורבע) קמח תופח
100 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 ביצה
למילוי:
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס סוכר
750 מ"ל (3 גביעים) שמנת חמוצה 15% שומן
קליפה מגוררת דק מחצי לימון
לרוטב תות:
250 גרם תותים
1 כפית מיץ לימון
1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים (במעבד מזון, במיקסר או ביד), רק עד לקבלת בצק. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים בה, בידיים, 2/3 מהבצק. את 1/3 הבצק הנותר משטחים לעובי של כ-1 ס"מ על נייר אפייה, הצורה אינה חשובה. אופים את שני חלקי הבצק בחום של 190 מעלות, עד להזהבה (25-30 דקות), ואז מצננים. את הבצק שנאפה מחוץ לתבנית מפוררים בידיים לתוך קערה.
2. מכינים את מילוי השמנת: מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקפלים פנימה את השמנת החמוצה וקליפת הלימון המגוררת.
3. מכינים את רוטב התות: במעבד מזון קטן טוחנים את כל החומרים.
4. שופכים מחצית מרוטב התות על השמנת. מערבבים בשתיים-שלוש תנועות מרית ולא יותר, כדי ליצור פסי תות בתוך השמנת. שופכים את השמנת על הבסיס האפוי, ומעליה את יתרת התות, ושוב מערבבים בתנועות בודדות בלבד במרית. מפזרים את פירורי הבצק מעל השמנת.
5. מעבירים את העוגה להתייצבות של 24 שעות במקרר, ורק אז מעבירים סכין חדה סביב העוגה כדי לשחרר אותה מהתבנית הקפיצית. אפשרות אחרת היא להעביר את העוגה להקפאה, וכשהיא קפואה לחמם את הדפנות החיצוניות במייבש שיער ואז לשחרר את העוגה מהתבנית. אם מקפיאים את העוגה, חשוב להפשיר אותה לגמרי במקרר לפני ההגשה.
מגיש: יוסף ל
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון