חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שמנת עם פירורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון שעבר אליי מהשכנה ואני עושה אותו שנים - קוצר תשבוחות תמיד!
עוגת שמנת עם פירורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון שעבר אליי מהשכנה ואני עושה אותו שנים - קוצר תשבוחות תמיד!
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
3 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
200 גרם מרגרינה
חומרים לקרם:
150 גרם מרגרינה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1 כף תמצית וניל
3 גביעי שמנת חמוצה
250 גרם גבינה 9% (1 קופסא)
אופן ההכנה
לחמם תנור אפייה ל- 180 מעלות.
אופן הכנת הבצק:
מכניסים את כל החומרים של הבצק לקערת המערבל ומערבלים כ- 3-4 דקות במהירות איטית עד שיתקבל בצק אחיד קצת דביק.
משטחים 2/3 מהבצק ביד מקומחת על תבנית אפייה משומנת גדולה (אני משתמשת בעגולה מס' 28) ואת ה- 1/3 הנותרים לשטח בתבנית משומנת קטנה.
לאפות את שתי התבניות בזו אחר זו כ- 10 דקות עד שהבצק יזהיב מעט ולצנן היטב. את הבצק האפוי בתבנית הקטנה יש לפורר בעזרת מזלג למין אבקה.
אופן הכנת הקרם:
לקערת המערבל מכניסים: סוכר, מרגרינה, ביצים ווניל ומקציפים כ- 5-10 דקות עד שהמתקבל קרם אחיד ואוורירי. מוסיפים את השמנת והגבינה הלבנה וממשיכים לבחוש כ- 2 דקות. את התערובת שופכים על התחתית האפויה הגדולה ומעל מפזרים את האבקה שיצרנו. לכסות את העוגה ולהשהותה 2 שעות בתא ההקפאה ולאחר מכן עוד מס' שעות במקרר להתיצבות.
מגיש: m73
מקור: אסתר השכנה
שתף את המתכון