הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח מנופה
50 גר' שמרים (1 קוביה)
קורט מלח
3 שקיות סוכר וניל
6 כפות מים פושרים
1 חבילה מרגרינה לאפיה
4 ביצים
1+1/2 כוס סוכר
2 כפות אבקת קפה נמס
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
להמיס את השמרים במעט מים פושרים + כפית סוכר. לערבב ולהמתין לתפיחה.
בקערה לערבב את הקמח +מלח+מרגרינה (מומסת במיקרוגל) + 2 חלמונים, ליצור גומה במרכז ולהוסיף את תמיסת השמרים שתססו. ללוש יחד לבצק רך וחלק על משטח מקומח.
לחלק ל 5 כדורים שווים לכסות במגבת ולהמתין לתפיחה (כפול מן הגודל המקורי כ- שעה בערך).
הכנת המלוי:
לחמם את תנור האפיה ל 180 מעלות צלסיוס.
לשמן ולקמח תבנית אפיה מלבנית גדולה.
להכין קצף יציב מ 4 חלבונים ,כאשר הקצף מתחיל להתייצב , להוסיף בהדרגה 1.5 כוסות סוכר
ולהמשיך עד קצף קשה ויציב.לבסוף להוסיף 2 כפות אבקת קפה נמס ולהבליע בקצף.
מלוי ואפיה:
למעוך את כדורי הבצק להוצאת האויר ולרדד לעלה דק לפי גודל התבנית. למרוח מתערובת הקצף - שכבה אחידה.
לחזור על הפעולות עם יתר כדורי הבצק. שכבה עליונה - לנקב עם מזלג ברווחים שווים על כל השטח.
למרוח שכבה עליונה ביתרת 2 החלמונים שנשארו.
לאפות כ-40 דקות (טורבו) או עד קבלת גוון שחום יפה למעלה.
לקרר ולאחסן במקרר .
מוטב להגיש למחרת - העוגה יציבה והחיתוך יפה.
מגיש:
מקור: הדס ל.
שתף את המתכון
