חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שמרים בשכבות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שמרים בצורה לא רגילה עם מלוי טעים ופשוט להכנה. brלעוגה יש חתך יפה להגשה חגיגית באירוח.
עוגת שמרים בשכבות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שמרים בצורה לא רגילה עם מלוי טעים ופשוט להכנה. brלעוגה יש חתך יפה להגשה חגיגית באירוח.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח מנופה
50 גר' שמרים (1 קוביה)
קורט מלח
3 שקיות סוכר וניל
6 כפות מים פושרים
1 חבילה מרגרינה לאפיה
4 ביצים
1+1/2 כוס סוכר
2 כפות אבקת קפה נמס
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
להמיס את השמרים במעט מים פושרים + כפית סוכר. לערבב ולהמתין לתפיחה.
בקערה לערבב את הקמח +מלח+מרגרינה (מומסת במיקרוגל) + 2 חלמונים, ליצור גומה במרכז ולהוסיף את תמיסת השמרים שתססו. ללוש יחד לבצק רך וחלק על משטח מקומח.
לחלק ל 5 כדורים שווים לכסות במגבת ולהמתין לתפיחה (כפול מן הגודל המקורי כ- שעה בערך).
הכנת המלוי:
לחמם את תנור האפיה ל 180 מעלות צלסיוס.
לשמן ולקמח תבנית אפיה מלבנית גדולה.
להכין קצף יציב מ 4 חלבונים ,כאשר הקצף מתחיל להתייצב , להוסיף בהדרגה 1.5 כוסות סוכר
ולהמשיך עד קצף קשה ויציב.לבסוף להוסיף 2 כפות אבקת קפה נמס ולהבליע בקצף.
מלוי ואפיה:
למעוך את כדורי הבצק להוצאת האויר ולרדד לעלה דק לפי גודל התבנית. למרוח מתערובת הקצף - שכבה אחידה.
לחזור על הפעולות עם יתר כדורי הבצק. שכבה עליונה - לנקב עם מזלג ברווחים שווים על כל השטח.
למרוח שכבה עליונה ביתרת 2 החלמונים שנשארו.
לאפות כ-40 דקות (טורבו) או עד קבלת גוון שחום יפה למעלה.
לקרר ולאחסן במקרר .
מוטב להגיש למחרת - העוגה יציבה והחיתוך יפה.
מגיש: amitsur
מקור: הדס ל.
שתף את המתכון