חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שמרים עם תאנים וקינמון קלי קלוטו ומדהימה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מדהימה בטעמה ובניחוחה קלה מאוד להכנה
עוגת שמרים עם תאנים וקינמון קלי קלוטו ומדהימה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מדהימה בטעמה ובניחוחה קלה מאוד להכנה
הוראות הכנה
מרכיבים
300 ג"ר קמח כ 3 כוסות
200 ג"ר חמאה מומסת
1.5 כוסות סוכר
קמצוץ מלח
1 כפית תמצית וניל
10 תאנים יבשות דבלים חתוכות לרבעים
2 מקלות קינמון
2 כוסות רגילות חלב או חלב קוקוס
1 ביצה למריחה על העוגה
1 כוס יין לבן מתוק
אופן ההכנה
1. למחבת טפלון מכניסים את הדבלים עם מקלות הקינמון ותמצית הוניל מחממים כדקה
ומוסיפים את היין מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה עד שהתאנים יתרככו מוציאים את
מקלות הקינמון ומניחים בצד .
2. בקערה או במיקסר מכניסים את הקמח, השמרים, החמאה, החלב, הסוכר והמלח
ומערבבים עד קבלת בצק גמיש אך לא דביק.
3. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4. מוציאים את הבצק על משטח עבודה מקומח משטחים לגודל 25X20 ממלאים במרכזו את
התאנים ללא הרוטב ומקפלים מעל (לא חייב להיות מעוצב)
5. מעבירים את הגליל לתבנית אינגליש קייק ששומנה קלות
6. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה של 30 דקות. מורחים בביצה ומעבירים זרזיף סירופ וניל
או מייפל.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות עד שמשחימה היטב כ 35 - 40 דקות
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: השף שגב משה
שתף את המתכון