הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/4 כוס מים חמימים
1/3 כוס חלב פושר
2 כפות שמן
100 גר' מרגרינה מרוככת / מומסת
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל
2.5 כוסות קמח לחם או קמח לבן
1.5 כפיות שמרים יבשים
למילוי קקאו *:
1/2 כוס סוכר
2 כפות קקאו
100 גר' מרגרינה מרוככת
לסירופ חלב:
1/4 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה
1. מכניסים את כל החומרים לאופה הלחם לפי הסדר ומפעילים תכנית "בצק".
לאחר סיום התכנית (כשעה וחצי) מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה. הבצק רך מאד ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר לכמה שעות או למשך הלילה.
2. מוציאים מהמקרר כשעה-שעתיים לפני שממשיכים בהכנת העוגה, שהבצק יגיע לטמפרטורת החדר.
3. מחממים תנור ל- 150 מעלות. מרככים את המרגרינה בקערית (אפשר במיקרו כ- 20 שניות). מערבבים בקערית אחרת סוכר + קקאו.
4. מכינים סירופ: מחממים את החלב והסוכר על להבה נמוכה מס' דקות.
5. מקמחים משטח עבודה ומערוך. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מרדדים מחצית מהבצק לעלה מלבני דק. מורחים במעט מהמרגרינה המרוככת בעזרת מברשת שכבה דקה. מפזרים כרבע מתערובת הקקאו. מקפלים את הבצק מהחוץ פנימה 1/3 על 1/3. מרדדים שוב לעלה באותו גודל, מורחים שוב מרגרינה ומפזרים קקאו. מקפלים שוב 1/3 על 1/3.
6. חותכים ל-2 רצועות לכל האורך וכורכים את שני החלקים לצמה, כשהצד הפתוח עם המילוי כלפי מעלה. יש להתאים את אורך הצמה לגודל התבנית.
7. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ארוכה מרופדת בנייר אפיה (אפשר תבנית אלומיניום חד פעמית). העוגה לא גבוהה בשלב זה, היא תופחת בתנור וממלאת את התבנית.
מכינים באותו האופן את העוגה השניה.
8. אופים כ- 35 דקות בתנור שחומם מראש, ב- 150 מעלות. מורחים על העוגות את סירופ החלב ואופים 5 דקות נוספות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגות בתנור המכובה עד שמתקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
