הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
2 מרגרינה מומסת+2 כוסות מים חמים
2 ביצים
½ כוס סוכר
1 כף שמרים
מעט מלח
למילוי:
1 כוס קקאו
½2 כוסות סוכר
1 כף נס קפה
1 כפית גדושה קינמון
לסירופ:
8 כפות מים חמים
4 כפות סוכר.
אופן ההכנה
ללוש לבצק אחיד-הבצק יוצא רך במיוחד.( לא להבהל) להתפיח ½ שעה. בינתיים,להוסיף לתוך קערה: 1 כוס קקאו, 2 וחצי כוסות סוכר, כף נס קפה. כפית גדושה קינמון. לערבב הכל. לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים. כל חלק לרדד דק מאד, לעלה גדול במיוחד (לפנות מקום גדול על משטח עבודה) להשתדל שלא יקרע. למרוח על העלה מריחות קלות של שמן (לא שלוליות), לפזר מהמילוי (בערך כוס חד פעמית מלאה) ולהתחיל לגלגל, לאט ובעדינות לרולדה ארוכה במיוחד. כשמסיימים, לקפל לחצי, ולסובב כמו ספירלה/בורג, להניח על תבנית חד פעמית ("אינגליש קייק") מרופדת בנייר אפיה. להתפיח כחצי שעה ו....לתנור.(שחומם מראש ל180 עמלות עד שהעוגה תופחת יפה ומשחימה) ללא ביצה. כשמוציאים מהתנור למרוח סירופ: 8 כפות מים חמים + 4 כפות סוכר-להמיס
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
