הוראות הכנה
מרכיבים
לשלב א':
5 חלבונים
¾ כוס סוכר
שלב ב':
5 חלמונים
¾ כוס דבש
½ כוס שמן
¼ כפית ציפורן (לא חובה אך מוסיף ארומה)
כפית שטוחה קינמון
קורט מלח
שלב ג':
כוס וחצי קמח מעורב עם כף אבקת אפיה
שלב ד' הציפוי:
כוס אבקת סוכר
3 כפות מים חמים
כף מיץ לימון
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל- 150°c.
מרכיבי שלב א':
להקציף את החלבונים, להוסיף בהדרגה את הסוכר עד שמתקבל קצף גמיש
מרכיבי שלב ב':
להחליש את עוצמת המערבל למינימום ולהוסיף בהדרגה את המרכיבים.
מרכיבי שלב ג':
להוסיף לתערובת שבקערה בשניים - שלושה פעמים בתנועות עטיפה עד אשר הקמח יבלע בתערובת.
לצקת לתבנית עגולה מס' 26 ולאפות בתנור (150°c) במשך כשעה.
לצנן מחוץ לתנור כרבע שעה.
לערבב היטב את מרכיבי שלב ד' שהוא שלב הציפוי ולצקת על העוגה האפויה.
גיוון: תוספת חצי כוס אגוזים קצוצים אל הקמח לפני שמוסיפים לתערובת, משביחה את העוגה.
בתאבון ושנה טובה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
