חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תמרים קלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה המתאימה לניצול שאריות תמרים מט"ו בשבט. קלה להכנה וטעימה.
עוגת תמרים קלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה המתאימה לניצול שאריות תמרים מט"ו בשבט. קלה להכנה וטעימה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חב' תמרים מגולענים
1 חב' קמח תופח קטנה (350 גרם)
4 ביצים
½ כוס מיץ תפוזים (למי שאין ניתן להשתמש במקום גם במים)
1 חב' מרגרינה (200 גרם)
1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
½ כפית שטוחה ציפורן
אופן ההכנה
במערבל לפי הסדר להכניס את: המרגרינה והסוכר ולערבל מס' דקות, לאחר מכן להוסיף את הביצים אחת אחת, (רק לאחר שהביצה "נבלעה" בתערובת להוסיף את השניה וכן הלאה).
לאחר שכל הביצים הוכנסו יש להוסיף את מיץ התפוזים והקמח לסירוגין, כל פעם קצת מכל אחד וגם מוסיפים את התבלינים: ציפורן וקינמון. מורידים את המערבל למהירות נמוכה ומוסיפים את התמרים וממשיכים לערבל עוד מס' סיבובים קטן (כ- 1/2 דקה) לא יותר מדי על מנת שהתמרים לא יתפוררו לגמרי, לאחר מכן מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בחום של 180 מעלות כ- 30-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה קלות מלמעלה.
מגיש: m73
מקור: שוש
שתף את המתכון