הוראות הכנה
מרכיבים
5 יחידות ביצה
2 כוסות סוכר
1 חבילה אבקת אפיה
1 יחידה קליפות תפוז
2 כוסות מיץ תפוזים
1 יחידה תמצית וניל
לפי הטעם קוקוס
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח
אופן ההכנה
1.להפריד את הביצים, להקציף החלבון עם כוס ורבע סוכר.
2.בקערה נפרדת לערבל את שאר החומרים מלבד הקמח ואבקת האפיה (שים לב - רק חצי מכמות מיץ התפוזים)
2.להוסיף לתערובת זו מעט מהקצף ולערבב שוב.
3.לאחר מכן להוסיף מעט קמח מעט קצף
ולערבב ושוב כנ"ל עד לסיום החומרים.
4.לאפות בתבנית בקוטר 26 משומנת בחום בינוני, לקראת סוף האפיה להוריד מעט את החום.
5.מיד כשמכניסים את העוגה לתנור יש להתחיל בהכנת הסירופ:
3/4 כוס מית תפוזים ו5 כפות סוכר לבשל על אש בנונית ולערבב כל הזמן (רצוי להנמיך את הלהבה כאשר הסירופ מתחיל לבעבע).
לצנן הסירוף היטב ולשפוך על העוגה כשהיא חמה ומחוררת -לפזר מעל קוקוס
מגיש:
מקור: נענע
שתף את המתכון
