חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוחים בחושה לימון קינמון של שגב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת תפוחים בחושה לימון קינמון של שגב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפוחי עץ ירוקים מקולפים
1/2 1 כוסות סוכר
מיץ מלימון אחד גדול
קליפת לימון אחד מגוררת
1 כף אבקת קינמון
1 מקל וניך או 2 שקיות סוכר וניל
5 חלמונים + 5 חלבונים
1 כוס שמן קנולה
1/2 כוס אגוזי פקאן גרוסים גס
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים מראש
3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
מעט אבקת סוכר
2 כוסות קמח רגיל + שקיק של אבקת אפיה
אופן ההכנה
1. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות או לפרוסות דקיקות בצורת חצי ירח.
2. מערבבים בקערה את התפוחים עם הקינמון, חצי מכמות הסוכר, קליפת הלימון, מיץ הלימון, ומקל הוניל - גרגירים בלבד. מניחים את התפוחים במקרר לשעתיים שלוש.
3. מחממים תנור לחום של 160-170 מעלות.
4. מקציפים את החלבונים עם המחצית הנותרת של הסוכר לקצץ יציב. בקערה גדולה נוספת מערבבים את האגוזים והשקדים עם השמן. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. מאחדים את התערובת הקצף והחלמונים.
5. סוחטים בעדינות את התפוחים מהנוזלים שהופרשו. שומרים את הנוזלים ומוסיפים את התפוחים לתערובת העוגה. מערבבים.
6. מוסיפים את הקמח בעדינות. מערבבים לתערובת הומוגנית.
7. מעבירים לתבנית אחת משומנת או לתבניות אישיות.
8. מכניסים לתנור המחומם. לאחר 25 דקות של אפיה מוציאים ומורטיבים את החלק העליון של העוגות בנוזלי התפוחים ששמרנו. מחזירים להמשך אפיה של עוד כעשר דקות. זמן האפיה הכולל הוא 45-55 דקות.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון