הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפוחי עץ ירוקים מקולפים
1/2 1 כוסות סוכר
מיץ מלימון אחד גדול
קליפת לימון אחד מגוררת
1 כף אבקת קינמון
1 מקל וניך או 2 שקיות סוכר וניל
5 חלמונים + 5 חלבונים
1 כוס שמן קנולה
1/2 כוס אגוזי פקאן גרוסים גס
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים מראש
3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
מעט אבקת סוכר
2 כוסות קמח רגיל + שקיק של אבקת אפיה
אופן ההכנה
1. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות או לפרוסות דקיקות בצורת חצי ירח.
2. מערבבים בקערה את התפוחים עם הקינמון, חצי מכמות הסוכר, קליפת הלימון, מיץ הלימון, ומקל הוניל - גרגירים בלבד. מניחים את התפוחים במקרר לשעתיים שלוש.
3. מחממים תנור לחום של 160-170 מעלות.
4. מקציפים את החלבונים עם המחצית הנותרת של הסוכר לקצץ יציב. בקערה גדולה נוספת מערבבים את האגוזים והשקדים עם השמן. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. מאחדים את התערובת הקצף והחלמונים.
5. סוחטים בעדינות את התפוחים מהנוזלים שהופרשו. שומרים את הנוזלים ומוסיפים את התפוחים לתערובת העוגה. מערבבים.
6. מוסיפים את הקמח בעדינות. מערבבים לתערובת הומוגנית.
7. מעבירים לתבנית אחת משומנת או לתבניות אישיות.
8. מכניסים לתנור המחומם. לאחר 25 דקות של אפיה מוציאים ומורטיבים את החלק העליון של העוגות בנוזלי התפוחים ששמרנו. מחזירים להמשך אפיה של עוד כעשר דקות. זמן האפיה הכולל הוא 45-55 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
