חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוחים וסילאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת תפוחים וסילאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחי עץ גרנד-סמית גדולים
2 כוסות קמח מנופה
1 כפית סודה לשתייה (אבקה)
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
½1 כוסות סוכר
שליש כוס שמן
שליש כוס סילאן
3 ביצים
2 כפות ליקר תפוזים
2 כפיות קינמון טחון
2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה
חותכים שלושה מהתפוחים לקוביות (לאחר הוצאת הליבה מהם) ומניחים בסיר. מוסיפים לסיר חצי כוס סוכר, את הקינמון וכפית אחת של תמצית וניל. מניחים על הכיריים ומבשלים כעשרים דקות (מדי פעם מערבבים).
בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם הסוכר הנותר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וסוכר הווניל. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים עם תמצית הווניל הנותרת, השמן, הליקר והסילאן. יוצקים את הנוזלים לקערת הקמח ומערבבים יחד היטב לקבלת מעין בצק רך ואחיד.
משמנים תבנית בקוטר 26. מניחים בתחתיתה את התפוחים מהסיר (ללא הנוזלים). מעל מניחים את הבצק כך שיכסה את כל התפוחים. חותכים את התפוח הנותר לרבעים ומוציאים את הליבה. פורסים אותו במנדולינה לחצאי סהר. מסדרים בצורה יפה ומעט חופפה את הפרוסות הדקות של התופח בתבנית עד שיכסו את כל פני השטח. יוצקים מעל את הנוזלים מבישול התפוחים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 30-35 דקות. קיסם שמוכנס למרכז העוגה יצא מעט לח.
מגישים בטמפרטורת החדר או חם לצד גלידת וניל.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון