הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחי עץ גרנד-סמית גדולים
2 כוסות קמח מנופה
1 כפית סודה לשתייה (אבקה)
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
½1 כוסות סוכר
שליש כוס שמן
שליש כוס סילאן
3 ביצים
2 כפות ליקר תפוזים
2 כפיות קינמון טחון
2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה
חותכים שלושה מהתפוחים לקוביות (לאחר הוצאת הליבה מהם) ומניחים בסיר. מוסיפים לסיר חצי כוס סוכר, את הקינמון וכפית אחת של תמצית וניל. מניחים על הכיריים ומבשלים כעשרים דקות (מדי פעם מערבבים).
בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם הסוכר הנותר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וסוכר הווניל. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים עם תמצית הווניל הנותרת, השמן, הליקר והסילאן. יוצקים את הנוזלים לקערת הקמח ומערבבים יחד היטב לקבלת מעין בצק רך ואחיד.
משמנים תבנית בקוטר 26. מניחים בתחתיתה את התפוחים מהסיר (ללא הנוזלים). מעל מניחים את הבצק כך שיכסה את כל התפוחים. חותכים את התפוח הנותר לרבעים ומוציאים את הליבה. פורסים אותו במנדולינה לחצאי סהר. מסדרים בצורה יפה ומעט חופפה את הפרוסות הדקות של התופח בתבנית עד שיכסו את כל פני השטח. יוצקים מעל את הנוזלים מבישול התפוחים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 30-35 דקות. קיסם שמוכנס למרכז העוגה יצא מעט לח.
מגישים בטמפרטורת החדר או חם לצד גלידת וניל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
