הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם מרגרינה
100 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
½ כוס חלב
2 ביצים
קליפה מגורדת מלימון אחד
½2 כוסות קמח תופח "אוסם"
1 כף תמצית וניל
1 שמנת חמוצה
למלוי:
4 תפוחי עץ ירוקים חמוצים
1 כפית קינמון
4 כפות סוכר
½ כוס צימוקים , מושרים ב ½ כוס יין מתוק
כלים:
תבנית אפייה מלבנית, או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
שמים את כל חמרי הבצק במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק כבד וחלק.
משמנים ומקמחים את תבנית האפייה (מלבנית, או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ) ויוצקים פנימה מחצית מכמות הבצק ומשטחים.
קולפים את תפוחי העץ וקוצצים גס לחתיכות (חתיכות בגודל פרק אצבע) אפשר לעשות זאת עם דיסקית חתוך צ'יפס במעבד מזון. מעבירים לקערה נקיה. מוסיפים לקערה את הצימוקים (מסוננים, בלי היין), הסוכר והקינמון. מערבבים ומפזרים על הבצק שבתבנית.
מורחים מעל למילוי את יתרת הבצק ואופים (180°c) במשך 50 דקות עד שהעוגה שחומה.
בתיאבון!.
מגיש:
מקור: גיל חובב - מתכוני אוסם
שתף את המתכון
