חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוחים ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה אנגלית כפרית אופיינית-נהדרת , לחה , עסיסית ונודפת ארומה של ברנדי תפוחים , brעם אבקת שקדים וללא קמח. העוגה מלאה בפרוסות דקות של תפוחים , מבפנים וגם מלמעלה , כקישוט. br
עוגת תפוחים ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה אנגלית כפרית אופיינית-נהדרת , לחה , עסיסית ונודפת ארומה של ברנדי תפוחים , brעם אבקת שקדים וללא קמח. העוגה מלאה בפרוסות דקות של תפוחים , מבפנים וגם מלמעלה , כקישוט. br
הוראות הכנה
מרכיבים
½2 תפוחי עץ מסוג "גרנד" , קלופים ומגולענים.
½2 כפות מיץ לימון טרי
¾ כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר (או "גולדן" של "סוגת")
175 גרם חמאה רכה , חתוכה לקוביות
3 ביצים מופרדות
175 גרם שקדים, טחונים דק
1 כפית אבקת אפייה
½1 כפות ברנדי תפוחים "קלבדוס"
אבקת סוכר לקישוט
החמרים לקצפת:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר, מנופה
½1 כפות "קלבדוס" ( או ברנדי רגיל)
הכלים:
תבנית קפיצים בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בניר אפיה בתחתית
אופן ההכנה
1.פורסים תפוח אחד לפרוסות בעובי כ- 1/3 ס"מ (לקישוט למעלה). מניחים בקערה
קטנה , יוצקים 1 כף מיץ לימון , מערבבים ומניחים בצד.
פורסים את ½1 התפוחים הנותרים לפרוסות בעובי ¼ ס"מ. מניחים בקערה קטנה נפרדת ,
יוצקים את מיץ הלימון שנשאר , מערבבים ומפזרים מעל 1 כף מן הסוכר. מערבבים שוב ומניחים בצד עד לשימוש.
2. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני נמוך (160°c).
3. מקציפים , בקערת המיקסר, בעזרת הוו השטוח ,את החמאה עם הסוכר שנותר, לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את החלמונים , בזה אחר זה, ומקציפים לתערובת אחידה. מערבבים את אבקת השקדים עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת בערבוב איטי עד קבלת עיסה אחידה.
4. מקציפים את החלבונים , בקערת מיקסר נקייה אחרת, במהירות בינונית לקצף רך.
מגבירים את המהירות לבינונית –גבוהה ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתערובת החמאה בשתי פעמים. מוסיפים את ה"קלבדוס". מסננים את הנוזלים מפרוסות ½1 התפוחים (בעובי ¼ ס"מ) מיבשים ע"י נייר סופג ומקפלים לתערובת העוגה. מעבירים את התערובת לתבנית ומישרים. מסננים ומיבשים את שאר פרוסות התפוחים ומקשטים את פני העוגה בצורה חופשית.
5. אופים (160°c) כ-80 דקות או עד שקיסם , הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש, והעוגה בגוון זהוב (אם העוגה נוטה להשחים מדי- לכסות ברדיד אלומיניום רופף). בגמר האפייה, להוציא מן התנור ולהעביר סכין קטנה בין העוגה והתבנית מסביב. לצנן צינון מלא בתבנית על רשת מתכת. לפזר אבקת סוכר על פני העוגה.
אפשר להגיש בטמפרטורת החדר, או חם עם קצפת בטעם "קלבדוס".
קצפת בטעם "קלבדוס":
מקציפים את השמנת בקערת המיקסר , במהירות בינונית עד קבלת קצפת רכה.מוסיפים בהדרגה את הסוכר ולבסוף את ה"קלבדוס" ומקציפים לקצפת יציבה וגמישה.
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון