חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוחים עם אגוזים קינמון וציפורן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מהודרת ומיוחדת. השלוב של תפוחים עם קינמון וניל וציפורן brממלא את הבית בניחוח מעורר תיאבון. עוגה נפלאה לאירוח, גם יפה וגם טעימה.
עוגת תפוחים עם אגוזים קינמון וציפורן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מהודרת ומיוחדת. השלוב של תפוחים עם קינמון וניל וציפורן brממלא את הבית בניחוח מעורר תיאבון. עוגה נפלאה לאירוח, גם יפה וגם טעימה.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 כוס שמן קנולה
5 ביצים מס' 1
1 כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
2 כוסות קמח תופח (מנופה)
1 סוכר וניל
למילוי:
1 ק"ג תפוחי עץ גרנד
½ כפית קינמון
½ כפית ציפורן טחון
2 כפות סוכר לבן
לצפוי:
אגוזי המלך , שבורים גס (כ-2 חופנים)
½ כוס סוכר לבן
½ כפית קינמון
½ כפית ציפורן טחון
תבנית פיירקס 33X27X5 ס"מ , משומנת ומקומחת.
אופן ההכנה
1.מחממים את תנור האפייה ל-180°c, במצב "טורבו”)
2. קולפים את תפוחי העץ , חותכים לרבעים ומוציאים את הגרעינים. פורסים לפרוסות בעובי כ-½ ס"מ , מעבירים לקערה ומוסיפים את הקינמון, הציפורן והסוכר. מערבבים בכף עץ.
3. מערבלים את חומרי הבצק במיקסר במהירות נמוכה עד קבלת עיסה אחידה.
4.משמנים ומקמחים את תבנית הפיירקס , יוצקים את תערובת הבצק ומישרים בתבנית בעזרת מרית פלסטית. שותלים את פלחי התפוחים בניצב לתחתית בשורות, את יתרת הפלחים מפזרים מלמעלה ומהדקים מעט שיכנסו לבצק. מערבבים את הסוכר הלבן עם הקינמון והציפורן , מפזרים את האגוזים בצורה אחידה על פני השכבה העליונה ומעליהן מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון.
5. אופים ( 180°c) במשך 40-45 דקות, או עד שקיסם , הננעץ במרכז העוגה, יוצא נקי. בדרך כלל במצב זה העוגה מתחילה להיפרד מן הדפנות.
6.מוציאים מן התנור ומקררים על רשת.
מגיש: amitsur
מקור: מרים עמירן
שתף את המתכון