הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
1 וחצי כוסות קמח תופח
100 גרם חמאה רכה
3 כפות סוכר
1 חלמון ביצה
1 כף שמנת חמוצה (לא היה לי שמנת לכן הוספתי כ- 2 כפות מים)
מלית:
10 תפוחי עץ גרנד סמית הירוקים החמוצים קלפוים נקיים מגולענים וחצויים לרבעים ואז יש לפרוס דק
2/3 כוס סוכר (אני אישית השתמשתי בסוכר חום)
1 וחצי כפיות קינמון (אני אישית הסתפקתי ב- 1 כפית)
מיץ מחצי לימון
3-4 כפות פרורי עוגיות- מה שיש בית - אפילו פתי בר פשוט
לפרורים:
½ כוס סוכר
70 גרם חמאה רכה
¾ כוס קמח רגיל
½ כפית קינמון
50 גרם אגוזי מלך קצוצים לא גס ולא דק מדי
אופן ההכנה
יש להתחיל עם הכנת המלית מאחר והיא צריכה להתקרר .
לאחר שניקיתם את התפו"ע, חציתם אותם ופרסתם דק שימו בסיר מעל שימו את הסוכר קינמון ומיץ הלימון .מבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים וכל הנוזלים מתאדים לחלוטין.
יש לצנן היטב
בזמן שהמלית מתקררת, מחממים תנור חום 170 מעלות ומכינים את הבצק. לשים מכל החומרים יחדיו בצק אחיד ופריך שוטחים על תבנית קפיצית 26 ששומנה מראש יש מספיק בצק על מנת לכסות מעט מן הדפנות של התבנית מעל הבצק מפזרים פרורי עוגיות וזאת- על מנת שהמלית לא תחלחל פנימה ותעשה מהבצק שלנו עיסה ....
מעל הפרורים שוטחים יפה יפה ואחיד את התפו"ע המבושלים.
הכנת הפרורים:
לוקחים את כל חומרי הפרורים מערבבים עם כף וכעת בעזרת 2 ידיים - עד ליצרת פרורים גסים .
מפזרים את הפרורים על שכבת התפו"ע ומכניסים לתנור לכ- 40 דקות ועד שהפרורים זהובים
מגיש:
מקור: KOKI המקורית
שתף את המתכון
