חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוחי עץ מבושלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זוהי עוגת תפוחים מהודרת ומתוקה. צריך להתאפק לא לחסל אותה מהר. brמומלץ להגישה לאחר יום קרור במקרר.
עוגת תפוחי עץ מבושלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זוהי עוגת תפוחים מהודרת ומתוקה. צריך להתאפק לא לחסל אותה מהר. brמומלץ להגישה לאחר יום קרור במקרר.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 שמנת חמוצה (או אשל)
400 גרם קמח תופח (אוסם)
1 חבילה מרגרינה
1 חלמון (את החלבון לשמור למריחה לפני האפיה)
למלוי:
2 ק"ג תפוחי עץ חמוצים (גרני סמיט)
2 כוסות סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל (או כפית תמצית וניל)
2 כפיות אבקת קינמון טחון:
כ-100 גרם צימוקים בהירים
כ-100 גרם אגוזי המלך שבורים גס (או כ-50 גרם שבבי שקדים מולבנים)
מעט אבקת סוכר לפזור על העוגה האפויה (לא חובה-רק ללקקנים)
אופן ההכנה
בצק:
להכין במעבד מזון עד קבלת גוש אחיד.לקמח משטח וללוש לכדור ולאכסן בשקית פוליאטילן במקרר למשך 2 -4 שעות.
הכנת המלוי:
לקלוף את תפוחי העץ לחתוך לרבעים ולסלק את הגרעינים. לחתוך לקוביות. לשים בסיר סוכר
+ וניל+קינמון וקוביות תפוחי העץ. לבשל ולערבב עד יבוש הנוזלים. בשלב זה ניתן לקרר את
התבשיל ולהכניס למקרר עד שהבצק מוכן.
אפיה:
לחמם את התנור ל-180 מעלות צלסיוס ובינתיים להוציא את הבצק והמלוי מהמקרר. את הבצק לרדד לעלה בעובי כ-5 מ"מ
לשמן ולקמח תבנית קפיצית (26 ס"מ) להניח עליה את הבצק המרודד ולחתוך את השוליים בסכין חדה לפי התבנית ולהדק את הבצק לתחתית. לרדד מחדש את השארית של הבצק וליצור פסים ברוחב כ-1 ס"מ.
לצקת את המלוי האפוי של התפוחים לתבנית על הבצק, לישר ולקשט בצימוקים, שקדים או שברי אגוזים בשכבה אחידה ולסיים ע"י הנחת פסי הבצק באלכסון ברווחים שווים בשני הכוונים (נוצרת רשת מעויינים).למרוח ,בעזרת מברשת לעוגות, את החלבון שהשארנו לעיל.
לאפות 40 דקות ב180 מעלות צלסיוס.
לסיום: כאשר העוגה חמה - לפזר מעט אבקת סוכר,בעזרת נפה, מלמעלה (לא חובה).
מגיש: amitsur
מקור: מרים
שתף את המתכון